18 με 24/12 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

18 με 24/12 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

18 με 24/12 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

Το σημερινό μας μενού φτάνει μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων… Περάνανε οι μέρες, φτάνουμε στα Χριστούγεννα…

ενώ τα επόμενα μενού που θα δούμε θα είναι τα εορταστικά μας… για την παραμονή αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ας δούμε όμως τώρα, το μενού της εβδομάδας που ξεκινάει αύριο.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, Αγίου Σεβαστιανού μα και Οσίου Φλώρου σήμερα και φυσικά το μενού όπως κάθε Δευτέρα έχει ζυμαρικό,

οπότε φτιάχνουμε μακαρόνια με κιμά ή αν νηστεύουμε με κιμά σόγιας (κλικ στις συνταγές).

Την Τρίτη είναι της Οσίας Αγλαΐας της Ρωμαίας αλλά και του Αγίου Άρεως μάρτυρος και μαγειρεύουμε ψάρι ψητό με βραστό μπρόκολο

με λαδάκι και λεμόνι, ενώ την Τετάρτη, του Αγίου Ιγνατίου Θεοφόρου, θα φάμε φασολάκια με πατάτες.

Για την Πέμπτη, που είναι του Αγίου Θεμιστοκλέους καθώς και της Αγίας Ιουλιανής μάρτυρος, ετοιμάζουμε

σπεντζοφάι με πατάτες τηγανητές ή κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, με την παρακάτω συνταγή…

Υλικά : 4 μεγάλα κολοκύθια, 1 αυγό, 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη, 250γρ φέτα τριμμένη αλλά και ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή 1 κ. γ. αποξηραμένο), αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε τρυπητό με αρκετό αλάτι για τουλάχιστον μια ώρα για να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Στύβουμε πολύ καλά τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε λεκανάκι. Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα, το πιπέρι και το δυόσμο.

Δεν βάζουμε αλάτι αφ’ ενός γιατί έχουμε ήδη αλατίσει τα κολοκύθια και αφ’ εταίρου γιατί έχουμε τη φέτα που μας δίνει τη γεύση που θέλουμε.

Ρίχνουμε τόση φρυγανιά όσο να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα (σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μπολ στην κατάψυξη για να το έχουμε για άλλη φορά).

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αραδιάσουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ενώ ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Της Αναστασίας Φαρμακολύτριας μα και του Αγίου Ζωίλου είναι την Παρασκευή και θα φάμε γίγαντες στην χύτρα

(ενώ αν δεν νηστεύουμε θα βάλουμε μέσα λουκάνικο, αν νηστεύουμε όχι).

Το Σάββατο είναι Των εν Κρήτη 10 μαρτύρων αλλά και του Οσίου Νήφωνος επισκόπου Κωνσταντιανής και εμείς τρώμε κεφτεδάκια κοκκινιστά

με πιλάφι, ενώ την Κυριακή που είναι παραμονή Χριστουγέννων και της Ευγενείας της οσιομάρτυρος,

ειδικά αν νηστεύουμε φτιάχνουμε χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι.

Καλή μας εβδομάδα και Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη.

18 με 24/12 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!