Τρεις υπέροχες σαλάτες με μήλα σήμερα από την Αναστασία μας

Τρεις υπέροχες σαλάτες με μήλα σήμερα από την Αναστασία μας

Τρεις υπέροχες σαλάτες με μήλα σήμερα από την Αναστασία μας.

Σήμερα θα δούμε τρείς μοναδικές σαλάτες με μήλα, που μπορούμε να φάμε μεσημέρι ή βράδυ, ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό με άλλο κυρίως φαγητό.

Σαλάτα με κόκκινα μήλα

Υλικά : 130 γρ. iceberg, 300 γρ. φέτα, 100 γρ. τυρί κρέμα, 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, 30 γρ. cranberries, 200 γρ. μήλα, στάρκιν, 1 ρόδι, 2 κ. σ. ελαιόλαδο,

1 κ. σ. πετιμέζι (μπορεί να είναι και σπιτικό, δείτε συνταγή εδώ)

Ενώ για το dressing : 40 γρ. ελαιόλαδο, 20 γρ. πετιμέζι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Βάζουμε μέσα στο μπολ το iceberg και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φέτα και σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 30 γρ. από τα φιστίκια και τα cranberries

ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Τα υπόλοιπα φιστίκια τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε άλλο μπολ.

Φτιάχνουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια τυριού με το μείγμα του μπολ και τα βουτάμε στο μπολ με το τριμμένο φιστίκι για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.

Μεταφέρουμε τα μπαλάκια τυριού πάνω από τη σαλάτα και προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε φέτες, τους σπόρους από το ρόδι, ελαιόλαδο, πετιμέζι και σερβίρουμε.

Ανάμεικτη σαλάτα με μήλο και αχλάδι

Γι’ αυτή τη συνταγή, θα πάρουμε φρέσκα πράσινα λαχανικά, όπως ρόκα, κάλε, σπανάκι ή μαρούλι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια

το αχλάδι και το μήλο, ενώ στη συνέχεια, βάζουμε τριμμένη φέτα και προαιρετικά λίγο βραστό κοτόπουλο.

Για την σάλτσα, ανακατεύουμε μηλόξυδο με μέλι αλλά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μπορούμε στη σάλτσα να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σαλάτα με πράσινο μήλο

Υλικά : 4 φύλλα μαρούλι, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, 1 πράσινο μήλο, 2 κ. σουπ ψιλοκομμένο άνηθο, 80 γρ τόνο σε νερό, 1 κ. σουπ ελαιόλαδο,

3 κ. σουπ γιαούρτι 2%, 1 κ. σουπ μηλόξυδο, 1 κ. γλ μαγιονέζα χαμηλή σε λιπαρά, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μας ενώ στη συνέχεια πλένουμε και κόβουμε

σε κυβάκια το πράσινο μήλο και το βάζουμε στην σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά, ενώ ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Βάζουμε ακόμη την σος γιαουρτιού, τον τόνο καλά στραγγισμένο και το πιπέρι.

Για την σος γιαουρτιού : Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο και το αλάτι, ενώ ανακατεύουμε

μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (εδώ μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μηλόξυδο ή και νερό εάν το μείγμα βγει σφιχτό).

Καλή μας απόλαυση !

Τρεις υπέροχες σαλάτες με μήλα σήμερα από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!