Συνταγή Ελιές με τουρσί από την Αναστασία

Συνταγή Ελιές με τουρσί από την Αναστασία

Συνταγή Ελιές με τουρσί από την Αναστασία.

Η συνταγή που θα σας δώσω σήμερα είναι αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τις ελιές, όπως και εγώ. Ωστόσο πρέπει να τις δοκιμάσουν

και εκείνοι που δεν τρελαίνονται για τη γεύση τους. Η προσθήκη του λεμονιού είναι αυτή που απογειώνει τη γεύση τους.

Δοκιμάστε τη κρατώντας τη βασική συνταγή αλλά και προσθέτοντας τα δικά σας αγαπημένα λαχανικά.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Διαλέγουμε καλοσχηματισμένες πράσινες ελιές χωρίς χτυπήματα και στίγματα.

Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε 3-4 χαρακιές στην κάθε μία, ενώ τις βάζουμε σε γυάλα και γεμίζουμε με κρύο νερό.

Τις αφήνουμε 2 -3 ημέρες αλλάζοντας καθημερινά το νερό τους για να ξεπικρίσουν.

Την τρίτη ημέρα φτιάχνουμε άλμη διαλύοντας 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι για κάθε λίτρο νερό.

Το ρίχνουμε στο βάζο με τις ελιές. Προσθέτουμε ένα μεγάλο ακέρωτο λεμόνι πλυμένο μα και κομμένο σε φέτες ή δύο μικρότερα, 3 – 4 κλαδάκια σέλερι

σπασμένα στη μέση και μερικά πράσινα ντοματίνια. Στο σημείο αυτό μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς.

Μπορείτε να προσθέσετε καρότα σε μπαστουνάκια, κουνουπίδι ή μπρόκολο σε φουντίτσες, χοντροκομμένο λάχανο ή μερικές καυτερές πιπερίτσες.

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε ή να αλλάξετε τις ποσότητες από τα λαχανικά που βάζω εγώ.

Εμένα μου αρέσει πολύ η μυρωδιά του σέλερι αλλά και η οξύτητα με το άρωμα του λεμονιού. Πιστεύω ότι ταιριάζουν απίστευτα με τις ελιές.

Κλείνουμε το βάζο και το φυλάμε στο ντουλάπι μας. Κάθε 2-3 ημέρες κουνάμε το βάζο για να ανακατευτεί τόσο το αλάτι της άλμης, όσο και τα αρώματα των λαχανικών.

Μετά από λίγες ημέρες δοκιμάζουμε τις ελιές μας. Ανάλογα με το πόσο ψημένες μας αρέσουν τις αφήνουμε από μια εβδομάδα μέχρι ένα μήνα στην άλμη.

Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο χρόνο, ενώ εξαρτάται από το πώς τις προτιμάει ο κάθε ένας από εμάς.

Όταν λοιπόν ψηθούν τόσο όσο η γεύση τους να μας είναι ευχάριστη αδειάζουμε την άλμη και γεμίζουμε τη γυάλα με φρέσκο ελαιόλαδο.

Κάθε φορά παίρνουμε λίγες ελιές σε ένα πιατάκι φροντίζοντας οι υπόλοιπες να είναι σκεπασμένες με λάδι. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε το λάδι από τις ελιές μας

για να δώσουμε ιδιαίτερο άρωμα στις σαλάτες ή τα ψητά μας. Και σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε να συμπληρώνουμε με νέο φρέσκο λάδι το βάζο με τις ελιές.

Συνταγή Ελιές με τουρσί από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!