Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά του κουταλιού από την Αναστασία μας

Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά του κουταλιού από την Αναστασία μας

Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά του κουταλιού από την Αναστασία μας.

Το καλοκαίρι είναι κατ εξοχήν η εποχή που γίνονται οι βαπτίσεις, ειδικά φέτος που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν είπαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στην βάπτιση του παιδιού μας,

είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία, είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για τον γάμο μας ή το πάρτυ μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι σταθεροί αναγνώστες μας, η Αναστασία έχει μεγάλη αγάπη στα γλυκά του κουταλιού

τα οποία μάλιστα φτιάχνει με απόλυτη επιτυχία, οπότε κάθε συνταγή της είναι σίγουρη επιλογή.

Εμείς θα προτείνουμε δύο συνταγές για γλυκό του κουταλιού, το οποίο μπορείτε να προσφέρετε σε όμορφη ατομική συσκευασία

μαζί με κάποιο μικρό κουταλάκι (κυκλοφορεί ποικιλία στην αγορά), αλλά στην κατηγορία μας Συνταγές (κλικ στον σύνδεσμο) θα βρείτε πολλές ακόμα σχετικές συνταγές.

Γλυκό του κουταλιού Πεπόνι

Υλικά : 2 κιλά πεπόνι, 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 βανίλια άρωμα, ½ κ. γ. χυμό λεμονιού, 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι το πεπόνι μας και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Θέλουμε να έχουμε 2 κιλά καθαρό βάρος (αν θέλουμε το τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη).

Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 – 6 ώρες στην άκρη για να κατεβάσει τα υγρά του.

Μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ. Συνήθως το βάζω στο ψυγείο σε αυτή τη φάση.

Όταν θελήσουμε να το δέσουμε το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι. Βράζουμε το γλυκό μας όση ώρα χρειαστεί για να δέσει το σιρόπι.

Όσο είναι ζεστό γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ελέγχουμε το καπάκι αν έχει το χαρακτηριστικό βαθούλωμα και αποθηκεύουμε.

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού κεράσι

Υλικά : 1 κιλό κεράσια χωρίς τα κουκούτσια (ζυγισμένα καθαρισμένα), 1 κιλό ζάχαρη, Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.

Τα βάζουμε στρώσεις στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.

Αφήνουμε όλο το βράδυ (τουλάχιστον 12 ώρες) να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Το επόμενο πρωί βάζουμε την κατσαρόλα όπως είναι (χωρίς να προσθέσουμε νερό) σε μέτρια φωτιά.

Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (να μη διαλύεται η σταγόνα στο νύχι μας).

Προσθέτουμε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα βάζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται εκτός ψυγείου. Μόλις ανοιχθεί το βάζο το φυλάμε στο ψυγείο.

Με αυτή τη συνταγή το κεράσι δεν γίνεται τραγανό σαν του εμπορίου αλλά η υφή του θυμίζει περισσότερο γλυκό σταφύλι.

Η γεύση του ωστόσο δεν υπάρχει…

Παραδοσιακά γλυκά κουταλιού λοιπόν για τις μοναδικές στιγμές μας !

Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά του κουταλιού από την Αναστασία μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!