Στήθος κοτόπουλο γεμιστό η συνταγή μας σήμερα

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό η συνταγή μας σήμερα

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Ένα εύκολο και πλήρες φαγητό τώρα που τα έχει όλα και ικανοποιεί όλη την οικογένεια!

Υλικά : 20 ντοματίνια, 3 μέτριες πατάτες κομμένες καρέ, 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, ½ κγ ρίγανη, 2 ΚΣ ελαιόλαδο,

2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο, 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, ½ κγ κάρυ, ½ κγ σκόνη σκόρδο, 1 κγ ρίγανη αποξηραμένη,

1 κγ θυμάρι αποξηραμένο, 1 κγ μαϊντανό, 1 ΚΣ ελαιόλαδο, 10 γρ βούτυρο, 2 κγ άνηθο ψιλοκομμένο, 150 γρ φέτα, 1 αυγό μα και 20 γρ ρεγκάτο τριμμένο

Εκτέλεση

Στο ταψί ρίχνω τις πατάτες καρέ κομμένες με τα ντοματίνια, τα πασπαλίζω με 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, 1 κγ ρίγανη, ραντίζω 2 ΚΣ ελαιόλαδο

και λίγο νερό και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Ανοίγω κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο όπου είναι κομμένο (αν χρειαστεί κόβω λίγο παραπάνω) και με μια οδοντογλυφίδα

στερεώνω το κομμένο τμήμα με το υπόλοιπο δημιουργώντας ένα σχήμα βαρκούλας (εσοχή).

Σε ένα μπολ αναμιγνύω όλα τα καρυκεύματα μαζί (αλάτι, πιπέρι, κάρυ, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό) και αλείφω με αυτά το κρέας.

Ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το τηγάνι με 1 ΚΣ ελαιόλαδο με 1 κύβο βούτυρο και θωρακίζω ανά 2 τα στήθη για 2 λεπτά κάθε πλευρά.

Τα βγάζω σε ένα πιάτο και συνεχίζω όμοια με τα άλλα δύο και αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες στο τέλος.

Σε άλλο μπολ θρυμματίζω τη φέτα, προσθέτω το άνηθο, το αυγό και τα ανακατεύω καλά.

Βάζω 1 ΚΣ από το μείγμα φέτας σε κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στην εσοχή που έφτιαξα και αφού βγάλω το ταψί από το φούρνο, κάνω χώρο στη μέση και τα τοποθετώ.

Πασπαλίζω κάθε στήθος με λίγο τριμμένο ρεγκάτο, αν χρειάζεται συμπληρώνω λίγο νερό και το βάζω πίσω

στο φούρνο για άλλη 1 ώρα και 10 λεπτά (μετά τα πρώτα 30 λεπτά σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).

Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω σε κάθε πιάτο από ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο με πατάτες και ντοματίνια

στο πλάι, ρίχνοντας και λίγο από το ζουμί του ταψιού από πάνω.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της,

τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα

εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν

να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά

τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!