Σουβλάκι τυλιχτό με γύρο μανιταριού η συνταγή μας για σήμερα

Σουβλάκι τυλιχτό με γύρο μανιταριού η συνταγή μας για σήμερα

Σουβλάκι τυλιχτό με γύρο μανιταριού η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και αν λέγαμε σε κάποιον που νηστεύει ότι θα φάει πιτόγυρο στην καλύτερη περίπτωση θα μας έπαιρνε με τις πέτρες.

Όμως για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σας προτείνουμε μια σούπερ συνταγή για γύρο μανιταριών με σως vegan μαγιονέζας που θα αρέσει σε όλους.

Πάμε να τη δούμε…

Υλικά για 4 μερίδες : 4 πίτες ολικής αλέσεως για σουβλάκι, 400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο (ή άλλα φρέσκα μανιτάρια), 10 ντοματίνια,

1 κ. σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, 1 κ. γ. γλυκιά πάπρικα, ½ κ. γ. καπνιστή πάπρικα, ½ κ. γ. σκόνη σκόρδου, ½ κ. γ. αποξηραμένο θυμάρι, ½ κ. γ. σκόνη κάρυ,

καθώς και ½ κ. γ. ρίγανη, 1 κ. γ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι), αλάτι μα και πιπέρι αλλά και 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα : 200 γρ. μαγιονέζα vegan (έχουμε και συνταγή για σπιτική – κλικ στον σύνδεσμο), 50 γρ. μουστάρδα, ¼ κ. γ. κύμινο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια, ενώ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μας και μόλις κάψει

ρίχνουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε το θυμάρι, το σκόρδο, την γλυκιά μα και την καπνιστή πάπρικα, το κάρυ, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

ενώ σοτάρουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα ψήνουμε τις πίτες ολικής αλέσεως.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και σερβίρουμε σε μπολ.

Αλείφουμε τις πίτες με την σάλτσα μας ενώ προσθέτουμε τον γύρο από τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, έξτρα πάπρικα, αν θέλουμε

καθώς και το κρεμμύδι. Το τυλιχτό μας είναι έτοιμο ! Καλή μας όρεξη !

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Σουβλάκι τυλιχτό με γύρο μανιταριού η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!