Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 2023 – 2024 – Το μενού της παραμονής

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 2023 – 2024 – Το μενού της παραμονής

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 2023 – 2024 – Το μενού της παραμονής από την Αναστασία μας.

2 μόλις μέρες έμειναν για να αποχαιρετίσουμε το 2023 και ήδη σκεφτόμαστε τι θα φάμε την βραδιά της αλλαγής του χρόνου, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Εμείς, ετοιμάσαμε το προτεινόμενο μενού μας και ευχόμαστε να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα και φυσικά να σας βοηθήσουμε στις επιλογές.

Κλασσικά για το καλωσόρισμα θα προτείνουμε λικεράκι, αφού είναι η αδυναμία μου. Πρώτη επιλογή το λικέρ γαρύφαλλο μοσχοκάρφι

που φτιάξαμε με τη συνταγή μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο) ενώ μια ακόμα εναλλακτική είναι το λικέρ με καραμέλες γάλακτος (κλικ για τη συνταγή).

Για το ορεκτικό μας επιλέγουμε σούπα κολοκύθας με τη συνταγή που είδαμε εδώ (κλικ στον σύνδεσμο),

ενώ για πρώτο πιάτο λέμε να κάνουμε κρουασάν γεμιστά με γαλοπούλα και τυρί (κλικ για τη συνταγή).

Η σαλάτα που επιλέξαμε είναι η πράσινη σαλάτα με ρόδι και γραβιέρα ενώ για το κυρίως πιάτο θα φάμε

κοτόπουλο με ψητά λαχανικά ή γουρουνόπουλο ψητό με μέλι που θα φτιάξουμε ως εξής :

Υλικά : 1 γουρουνόπουλο ολόκληρο (περίπου 7 – 8 κιλά με το κεφάλι), 300 ml ελαιόλαδο, 3 πορτοκάλια (το χυμό), 120 γραμ. μέλι,

2 κουτ. γλυκού ξίδι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή, 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι, χοντροκομμένα αρωματικά λαχανικά

(καρότο, κρεμμύδι ξερό, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά πράσινη, σέλινο, σκόρδο)

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το σκουπίζουμε. Έπειτα ανακατεύουμε το χυμό των πορτοκαλιών με το μέλι και τη μουστάρδα

και αλείφουμε όλο το εσωτερικό μέρος του γουρουνόπουλου. Επιπλέον αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το θυμάρι και το φασκόμηλο και το βάζουμε

στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο, στρώνουμε τα χοντροκομμένα αρωματικά λαχανικά και πάνω τους τα κρέας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, αλείφουμε την πέτσα με λίγο λάδι και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο

να σιγοψήνεται ανοιχτό για δυόμισι ώρες περίπου. Κατά διαστήματα, ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νεράκι και αλείφουμε

με ένα πινέλο το γουρουνόπουλο, με λίγο λάδι και το μίγμα του μελιού. Προσέχουμε το ψήσιμο να γίνει ομοιόμορφα, να ροδοκοκκινίσει

η πέτσα του και να γίνει τραγανό. Όταν είναι έτοιμο μεταφέρουμε το γουρουνόπουλο σε άλλο σκεύος όπου το διατηρούμε ζεστό.

Παίρνουμε όλα τα εναπομείναντα στο ταψί και φτιάχνουμε την σάλτσα ως εξής: Βάζουμε το ταψάκι πάνω στο μάτι της κουζίνας ώστε να διατηρείται ζεστό.

Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ξύνοντας το ταψί με σπάτουλα για να ξεκολλήσουν όλες οι ουσίες. Σουρώνουμε την σάλτσα,

τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την διατηρούμε ζεστή. Σερβίρουμε φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες, κυδώνια ψητά και πράσινη σαλάτα.

Τέλος, για το επιδόρπιο διαλέξαμε τάρτα με κομπόστα κυδώνι, αλλά δεν είναι και απαραίτητο, αφού θα υπάρχουν τα γιορτινά γλυκά αλλά και η Βασιλόπιτα.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 2023 – 2024 – Το μενού της παραμονής από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!