Πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά και πασχαλινά αβγά η συνταγή μας

Πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά και πασχαλινά αβγά η συνταγή μας

Πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά και πασχαλινά αβγά η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Το Πάσχα πέρασε και όλοι ψάχνουμε τρόπους για να καταναλώσουμε τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν.

Μια καλή ιδέα είναι να τα βάλουμε σε ρολό κιμά όπως έχουμε ήδη δει εδώ (κλικ στον σύνδεσμο για τη συνταγή).

Σήμερα όμως σας παρουσιάζουμε μια ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά. Εγώ τη φτιάχνω με κοχυλάκι γιατί μου αρέσει το σχήμα του.

Εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε με ότι σας αρέσει ή ότι έχετε στο σπίτι σας. Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα υλικά.

Πάμε να τη δούμε αναλυτικά.

Υλικά για 3 μερίδες : 250 γρ ζυμαρικά κοχυλάκι, 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. λευκό ξύδι, ½ κ. γ. αλάτι, ¼ κ. γ. μαύρο πιπέρι, 150 γρ μαγιονέζα αλλά και ½ κρεμμύδι σε φέτες,

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο, ½ πιπεριά κέρατο σε κυβάκια μα και ½ πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια,

1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι πολύ καλά στραγγισμένη, 3 βραστά αυγά σε κυβάκια αλλά και μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Γεμίζω με νερό μια μέτρια κατσαρόλα και τη βάζω στην εστία σε μέτρια – δυνατή φωτιά.

Όταν βράσει το νερό ρίχνω ½ κγ αλάτι μαζί με το κοχυλάκι ανακατεύω μια φορά και αφήνω τα ζυμαρικά να βράσουν

για περίπου 10 λεπτά (όσο προτείνει το κάθε ζυμαρικό στη συσκευασία του).

Στραγγίζω και βάζω τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτω το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη μαγιονέζα και ανακατεύω καλά.

Συνεχίζω με το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, το καλαμπόκι και το σέλερι.

Γαρνίρω από πάνω με τα βραστά αυγά κομμένα σε κυβάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρεται ζεστή αλλά είναι εξίσου νόστιμη και κρύα.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της,

τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας

ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά και πασχαλινά αβγά η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!