Πίτσα με ζύμη από χυλό η σημερινή συνταγή της Αναστασίας μας

Πίτσα με ζύμη από χυλό η σημερινή συνταγή της Αναστασίας μας

Πίτσα με ζύμη από χυλό η σημερινή συνταγή της Αναστασίας μας.

Πολύ γρήγορη και εύκολη πίτσα με ζύμη από χυλό! Απίστευτα αφράτη και αυτό την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή.

Μπορείτε να προσθέσετε τα αλλαντικά και τα τυριά της αρεσκείας σας και να την κάνετε σε παιδικό πάρτι ή σε κάποια οικογενειακή βραδιά με ταινίες!

Υλικά : 1 γιαούρτι πλήρες, 1 αυγό, 2 κ. σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι, 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα σφιχτό χυλό, τον απλώνουμε σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας με λίγη ρίγανη ή και όχι, αν δεν μας αρέσει, τυριά της αρεσκείας μας, αλλαντικά, μανιτάρια πιπεριές και ότι άλλο θέλουμε.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και έτοιμη. Είναι ένας αφρός!!! Τέλεια και τόσο γρήγορη.

Ας δώσουμε λοιπόν την ιδέα για μια σάλτσα ντομάτας αλλά και έναν συνδυασμό της σάλτσας αυτής με υλικά.

Για την σάλτσα θέλουμε 3 με 4 ντομάτες, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

αλλά και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μούλτι και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Στολίζουμε την πίτσα μας με μοτσαρελα, ρεγκάτο, μπέικον, μανιτάρια αλλά και πιπεριά, κατά βούληση.

Εννοείται πως μπορούμε να βάλουμε στην πίτσα μας ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας. Αλλαντικά, λαχανικά κλπ. Πολύ ωραία στην σάλτσα

ντομάτας με τη ρίγανη ταιριάζει και η φέτα αλλά και το κρεμμύδι.

Και μια εναλλακτική συνταγή ζύμης, σε περίπτωση που δεν μας αρέσει η παραπάνω (αν και το αποκλείω αυτό)…

Υλικά : 800 γραμμάρια αλεύρι, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι,

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλλά και 2 κούπες του τσαγιού χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε το ζυμαράκι με όλα τα παραπάνω υλικά πολύ καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς  κι όταν πιάσει τη θερμοκρασία ο φούρνος τον σβήνουμε.

Βάζουμε μέσα το σκεύος με το ζυμαράκι χωρίς να κλείσουμε τελείως το φούρνο και όταν διπλασιαστεί, είναι έτοιμο. Ανοίγουμε σε λαδωμένη

λαμαρίνα το μισό ζυμαράκι, απλώνουμε τη σάλτσα, και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Πίτσα με ζύμη από χυλό η σημερινή συνταγή της Αναστασίας μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!