Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά η συνταγή της Αναστασίας μας

Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά η συνταγή της Αναστασίας μας

Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Μια πολύ ωραία πίτα με ανθότυρο, γραβιέρα, μανιτάρια, πράσα, κρεμμύδια αλλά και πατάτες, η σημερινή μας συνταγή.

Υλικά για το φύλλο : 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο, 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί, 4 γρ. (1/2 φακελάκι) μαγιά στιγμής, ½ κουτ. γλυκού αλάτι, ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη, νερό

Ενώ για τη γέμιση : 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο, ½ κιλό πράσα ψιλοκομμένα, 250 γρ. μανιτάρια λευκά, 200 γρ. φρέσκα κρεμμύδια,

2 σκελίδες σκόρδο, 300 γρ. πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους, 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί,

2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, 250 γρ. ανθότυρο, 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, 3 αυγά

Εκτέλεση

Βάζετε  όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί.

Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις πατάτες.

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο.

Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.

Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180ºC βαθμούς αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!