Μακαρονάδα με σάλτσα πράσου και κιμά η συνταγή μας

Μακαρονάδα με σάλτσα πράσου και κιμά η συνταγή μας

Μακαρονάδα με σάλτσα πράσου και κιμά η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Ποιος δεν λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά; Προτείνουμε μια διαφορετική απολαυστική συνταγή με πράσο, κρέμα γάλακτος και κιμά.

Ας την δοκιμάσουμε…

Υλικά : 2 μεγάλα πράσα μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα, ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας

(αν μας αρέσει και ανάμεικτο ή κοτόπουλου), μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί, ½ κουτ. τσαγιού σκόνη κόλιανδρο,

2 – 3 κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light, 1 πακέτο ζυμαρικά νούμερο 10

ή αν προτιμάτε ολικής αλέσεως, ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα, σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τον κιμά, τον σβήνετε με το κρασί και τον αφήνετε να σιγοβράσει περίπου 30λεπτά.

Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνια για 12 με 15 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σε αλατισμένο νερό.

Προσθέτετε στον κιμά, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, την δάφνη και τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε

απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα,  άλλα 10λεπτά.

Σουρώνετε τα μακαρόνια και όπως είναι ζεστά, τα περιχύνετε με την σάλτσα. Τα ανακατεύετε απαλά για να πάει

η σάλτσα παντού και τα σερβίρετε ζεστά με τριμμένη γραβιέρα.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Μακαρονάδα με σάλτσα πράσου και κιμά η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!