Μαγειρεύουμε για δύο ημέρες με την Αναστασία μας

Μαγειρεύουμε για δύο ημέρες με την Αναστασία μας

Μαγειρεύουμε για δύο ημέρες με την Αναστασία μας.

Μια κατάσταση που λίγο πολύ έχει προβληματίσει κάποια στιγμή όλες τις νοικοκυρές, ειδικά τις εργαζόμενες είναι όταν θα πρέπει να λείψουμε

λίγες ημέρες από το σπίτι. Ή να έχουμε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα με αποτέλεσμα ο χρόνος για μαγείρεμα να είναι ελάχιστος.

Τι κάνουμε τότε; Μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε απλές και εύκολες λύσεις.

Το πιο συνηθισμένο είναι το παστίτσιο. Με τους τρόπους που σας έχουμε δείξει μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα και να φαγωθεί άνετα και τη δεύτερη

ή ακόμα και την τρίτη ημέρα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα γεμιστά. Που πολλοί πιστεύουν ότι είναι πιο νόστιμα τη δεύτερη ημέρα.

Επίσης τα όσπρια, φακές και φασολάδα καταναλώνονται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.

Και περνάμε στο κεφάλαιο κρέας και πουλερικά. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζετε.

Ένα μοσχάρι κοκκινιστό ή ένα κοτόπουλο κοκκινιστό αγαπούν πολλά συνοδευτικά. Τα φτιάχνουμε λοιπόν με σάλτσα ντομάτας και μετά μπορούμε

να τα συνοδεύσουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας. Μπορούμε την πρώτη ημέρα να τα συνοδεύσουμε με πουρέ, πατάτας ή λαχανικών ή με ρύζι πιλάφι

και την επόμενη μέρα να φτιάξουμε πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια. Ειδικά το μοσχαράκι ταιριάζει ιδανικά με χοντρό μακαρόνι.

Μια επίσης καλή ιδέα για τη δεύτερη ημέρα είναι να κάνουμε το ήδη μαγειρεμένο μοσχάρι ή κοτόπουλο γιουβέτσι. Απλά το ρίχνουμε στο ταψί ή στη γάστρα,

συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να βράζει ρίχνουμε κριθαράκι

ή χυλοπίτες και σε λίγα λεπτά έχουμε ένα ωραιότατο γιουβέτσι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα σουτζουκάκια.

Που μπορούμε τη μία ημέρα να τα συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας και την επόμενη με ρύζι πιλάφι.

Μπορούμε όμως να προετοιμάσουμε ακόμα και τις σαλάτες μας. Ειδικά το λάχανο αν δεν προσθέσουμε αλάτι ή λάδι διατηρείται αρκετές ημέρες στο ψυγείο.

Και αν θέλουμε να το κάνουμε πιο γκουρμέ μπορούμε να ετοιμάσουμε την αγαπημένη μας πολίτικη σαλάτα.

Το μόνο που θα κάνουμε την τελευταία στιγμή είναι να προσθέσουμε λάδι, αλάτι και λεμόνι.

Αυτό που κατά τη γνώμη μου δεν τρώγεται αν κρυώσει είναι η πατάτα. Για αυτό και σε αυτή την περίπτωση αποφεύγουμε φαγητά

που την περιέχουν, όπως τα αγαπημένα μας λαδερά, φασολάκια, αρακά ή μπάμιες.

Μαγειρεύουμε για δύο ημέρες με την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!