Δεν ξεκίνησαν με το… δεξί οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος

Δεν ξεκίνησαν με το… δεξί οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος

Δεν ξεκίνησαν με το… δεξί οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος αφού σήμερα θα επέστρεφαν… όχι στο δικό τους σχολείο αλλά με μεταστέγαση στο κτίριο που στεγάζονται το 2ο και το 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος.

Όπως είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας, το 2ο Γενικό Λύκειο Αρτέμιδος θα ξεκινούσε σήμερα τα μαθήματα, εφόσον επιστρέφουν στα θρανία όλες οι τάξεις και όχι μόνο η Γ Λυκείου, σε άλλο κτίριο της περιοχής και συγκεκριμένα σε αυτό που στεγάζονται το 2ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος.

Ο λόγος της προσωρινής μεταφοράς είναι ότι στο κτίριο του 2ου ΓΕΛ υπάρχει πρόβλημα με τον αερισμό των τάξεων, αφού από τις 10 αίθουσες που διαθέτει το σχολείο, ΜΟΝΟ οι 4 έχουν παράθυρα, άρα και αερίζονται. Οι υπόλοιπες είναι εσωτερικές.

Ο κορονοϊός έφερε το πρόβλημα της σχολικής στέγης που υπάρχει στην Αρτέμιδα και πάλι στο προσκήνιο και την επικαιρότητα τόσο με το γνωστό 2ο Γυμνάσιο και τα κοντέινερ, όσο και με αυτό το θέμα του 2ου Λυκείου και τις μη αεριζόμενες αίθουσες.

Μια ακόμα έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αρτέμιδος, αφού όσοι μαθητές πήγαν σήμερα για μάθημα, στο σχολείο που είχε υποδείξει η Διευθύντρια του Λυκείου, στο δημοτικό της Αγίου Ιωάννου δηλαδή, δεν μπόρεσαν να μπουν στις τάξεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Artemida Spata News, υπήρξε κάποιο πρόβλημα «γραφειοκρατικό» αλλά και οι ενστάσεις που είχαν θέσει με επιστολή τους οι Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων το περασμένο Σάββατο.

Στο Δημοτικό σχολείο βρέθηκαν σήμερα το πρωί μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Αρτέμιδος, Χρήστος Σερέτης, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Παραχεράκης, εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέλος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Αρτέμιδος και συζήτησαν μαζί με τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων και την Λυκειάρχη ώστε να βρεθεί λύση στην προσωρινή μεταστέγαση.

Τελικά οι μαθητές του 2ου Λυκείου αποχώρησαν σήμερα και επέστρεψαν στα σπίτια τους, με εντολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ενώ στο Δημοτικό σχολείο θα μεταβούν συνεργεία του Δήμου για να μαζέψουν τα πράγματα των μικρών μαθητών από τις τάξεις, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ώστε από αύριο να μπορέσουν να μπουν στις αίθουσες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Αρτέμιδος, κύριος Νικολαΐδης Νίκος,  έκανε αποκλειστικά στο Artemida Spata News την εξής δήλωση :

«Ζητάμε μια συγγνώμη από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας που περίμεναν να μπουν στις αίθουσες για μάθημα και τελικά αυτό δεν έγινε σήμερα λόγω κάποιων γραφειοκρατικών  διαδικασιών ; Προσωπικών αντιδικιών ; Μη ετοιμασία του χώρου ; Δεν ξέρω ακριβώς και θα πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος.

Εμείς σαν σύλλογος από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θέλουμε τα παιδιά μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τίποτα παραπάνω.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στη νέα διευθύντρια του σχολείου μας  η οποία μέσα στις πρώτες ώρες που ανέλαβε χρέη “έπεσε” στα βαθιά.

Εμείς σαν σύλλογος θα είμαστε κάθε μέρα στο σχολείο βοηθώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς όσο μπορούμε από μεριάς μας.

Τα τελευταία νέα λένε ότι αύριο θα λειτουργήσει κανονικά στο χώρο του 2ου –  6ου Δημοτικού το Λύκειο και θα ενημερωθούν οι γονείς με email».

 

 

Να σημειώσουμε βέβαια ότι τα Δημοτικά Σχολεία μπορεί να είναι ακόμα κλειστά για τους μαθητές, όμως λειτουργούν καθώς αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των μαθητών της Α Δημοτικού.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!