Ζαρκάδι Χριστουγέννων η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Ζαρκάδι Χριστουγέννων η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Ζαρκάδι Χριστουγέννων η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Οι γιορτές πλησιάζουν και σιγά σιγά σκεφτόμαστε τι καλούδια θα φτιάξουμε για τα γιορτινά τραπέζια.

Ας δούμε μια συνταγή, όχι και τόσο συνηθισμένη… Χριστουγεννιάτικο γεύμα με ζαρκάδι, δαμάσκηνα, πιπεριές αλλά και βερίκοκα λοιπόν…

Κάτι διαφορετικό μα πολύ ιδιαίτερο… Ας το δοκιμάσουμε…

Υλικά για 8 μερίδες : 2 ½ κιλά ζαρκάδι, 2 χούφτες δαμάσκηνα, 1 χούφτα βερίκοκα, 1 ποτήρι κρασί κόκκινο, 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο,

4 φύλλα δάφνης, 1 κουτάλι πιπέρια διάφορα (μαύρα, κόκκινα κλπ), αλάτι, ρίγανη, 1 πιπεριά κόκκινη, 1 πιπεριά πράσινη,

2 μεγάλα κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη, 1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Την παραμονή βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη το ζαρκάδι κομμένο σε μερίδες, προσθέτουμε την δάφνη, τα πιπέρια, το κρασί, το βαλσάμικο, τις πιπεριές χοντροκομμένες, την ρίγανη, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστούν.

Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με 1 κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κρέας και την μαρινάδα χωρίς τα ζουμιά και αφήνουμε να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα, προσθέτουμε και τα ζουμιά της μαριναδας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 2 ώρες περίπου ρίχνοντας και 1 ποτήρι νερό.

10 λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε το Χριστουγεννιάτικο φαγητό μας και το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Καλή απόλαυση!!!

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Ζαρκάδι Χριστουγέννων η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!