Ξεκινάει την Δευτέρα η διαδικασία των voucher – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ξεκινάει την Δευτέρα η διαδικασία των voucher – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ξεκινάει την Δευτέρα η διαδικασία των voucher – Τι θα γίνει με τα σχολεία ; Θα ισχύουν κανονικά οι διακοπές του Πάσχα ; Θα παρατεθεί η χρονιά ; Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες ;

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και έθιξε πολλά θέματα,

όπως για το voucher των 200 ευρώ, το άνοιγμα των σχολείων και την παράταση της σχολικής χρονιάς.

Ακόμη μίλησε τια τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις παρελάσεις, τις απουσίες των μαθητών αλλά και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές του εξοπλισμού

και σύμφωνα με τον προγραμματισμό την Δευτέρα 5 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους ωφελούμενους.

Σύμφωνα με την Υπουργό αφορά 560.000 ωφελούμενους.

Αφορά οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα (σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού του Α21) έως 6.000 ευρώ

και πρόκειται να δοθεί ένα voucher αξίας 200 ευρώ για κάθε παιδί από 4 έως 24 ετών που φοιτά από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Όταν λέμε όμως ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ, εννοούμε για οικογένειες με δύο γονείς και ένα παιδί, πραγματικό εισόδημα 10.500 ευρώ, με δύο παιδιά, 12.000 ευρώ και με τρία παιδιά 13.500 ευρώ.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες τα ποσά αυτά αλλάζουν ως εξής : Με ένα παιδί, κανονικό εισόδημα 9.000 ευρώ, με δύο παιδιά, 10.500 ευρώ και με τρία παιδιά, 12.000 ευρώ.

Μίλησε για τη συμβολή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία τονίζοντας πως πρόκειται για προσωρινή λύση, αλλά και ως συμβολή στο άλμα της ψηφιοποίησης.

«Έχουν κάνει άλμα οι εκπαιδευτικοί μας, οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους στις ψηφιακές δεξιότητες. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να χτίσει πάνω σε όλο αυτό,

ώστε να μην είναι εφήμερο αλλά να λειτουργήσει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση».

«Η τηλεκπαίδευση είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσο καιρό υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που εμποδίζουν την δια ζώσης εκπαίδευση.

Όμως όταν γυρίσουμε στις τάξεις, όλοι θα έχουν αναπτύξει πάρα πολύ τις ψηφιακές τους ικανότητες.

Και η τεχνολογία έρχεται και μας προσφέρει πολλά επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για να εμπλουτίσουμε και την δια ζώσης εκπαίδευση» πρόσθεσε η Υπουργός.

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, συζητάνε το θέμα κάθε εβδομάδα,

είναι απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για την παράταση της σχολικής χρονιάς ανέφερε «Έχουμε μιλήσει για το ενδεχόμενο παράτασης, εντός Ιουνίου, το διευκρινίζω, μέσα στον μήνα Ιούνιο.

Επίσης διευκρινίζω ότι δεν έχουμε μιλήσει για Πάσχα, το τονίζω αυτό. Και το λέω αυτό γιατί ξέρετε η κόπωση είναι πολύ μεγάλη.

Οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά, έχουν όλοι ανάγκη από ξεκούραση και οι εκπαιδευτικοί μας και οι μαθητές μας και οι οικογένειες.

Υπάρχει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης μόνο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ενδεχομένως σε όλες τις βαθμίδες, μόνο για τον μήνα Ιούνιο. Θα το δούμε και με βάση πότε θα ανοίξουμε τα σχολεία».

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες εν ευθέτω χρόνο.

Δεν έχω πει ποτέ συγκεκριμένη ημερομηνία, είπε η Υπουργός.

Η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά περίπου 25% με 30% και οι μαθητικές παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν πουθενά, υποστήριξε η υπουργός.

Φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά η ηλεκτρονική καταγραφή της ύλης των μαθημάτων.

Για τις απουσίες, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται,

ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Τέλος, είπε πως έχει προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

Ξεκινάει την Δευτέρα η διαδικασία των voucher – Τι θα γίνει με τα σχολεία ; Θα ισχύουν κανονικά οι διακοπές του Πάσχα ; Θα παρατεθεί η χρονιά ; Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες ;

Όλες οι ειδήσεις που αφορούν την Παιδεία, στην ανάλογη κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!