Θα ψήσουμε κρέας στην κουζίνα όπως στα κάρβουνα

Θα ψήσουμε κρέας στην κουζίνα όπως στα κάρβουνα

Πως θα ψήσουμε κρέας στην κουζίνα, όπως στα κάρβουνα, μας λέει η Αναστασία και μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε.

Συγκεκριμένα στον φούρνο της κουζίνας.

Για να δούμε…

Υπάρχουν φαγητά που στο άκουσμα τους και μόνο το μυαλό φτιάχνει 1000 εικόνες.

Κάπως έτσι στο δικό μου μυαλό δημιουργούνται αμέτρητες εικόνες ακούγοντας τη λέξη “κάρβουνα”.

Είτε πρόκειται για μπριζόλες, είτε για παϊδάκια, για πανσέτες, ακόμα και για κοτόπουλο ή και ψάρι.

Αμέτρητα μεσημέρια Κυριακής με τον πατέρα μου στην ψησταριά στην αυλή μας, να “δίνει ρεπό” στη μάνα μου από το μαγείρεμα.

Όπως και πάρα πολλά βράδια με φίλους να ψήνουμε σε ψησταριές ή τζάκια και να καλαμπουρίζουμε συνοδεία άφθονου κρασιού.

Τι γίνεται όμως όταν για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να ανάψουμε κάρβουνα;

Όταν ο χώρος μας ή οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν;

Υπάρχει το σχαροτήγανο.

Ναι αλλά κάποια στιγμή αρχίζει να βγαίνει το λίπος του κρέατος και να γίνεται σαν τηγανιτό.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν βάλεις το κρέας στο γκριλ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Εκτός και αν….

Εκτός και αν δεν το βάλεις σε ταψί αλλά στη σχάρα του φούρνου.

Και ακριβώς από κάτω βάλεις ένα βαθύ ταψί που έχεις μέχρι τη μέση νερό.

Τότε ανάβεις το γκριλ και ψήνεις το κρεατάκι σου.

Η θερμοκρασία εξαρτάται από το πάχος του κρέατος.

 

 

Όσο πιο λεπτό το κρέας, τόσο πιο υψηλή η θερμοκρασία και πιο γρήγορο το ψήσιμο.

Με το νερό από κάτω πετυχαίνουμε δύο πράγματα.

Πρώτον: οι υδρατμοί από το ταψί βοηθούν το κρέας να κρατηθεί μαλακό.

Και δεύτερον: Τα λίπη του κρέατος στάζουν στο ταψί και δεν τηγανίζεται.

Αλλά και μένουν στο νερό χωρίς να κολλάνε στο ταψί.

Δοκιμάστε το και δεν θα ξαναψήσετε κρέας με άλλο τρόπο…

 

 

Έτσι θα ψήσουμε κρέας στην κουζίνα, όπως στα κάρβουνα, μας λέει η Αναστασία και μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε.

Είναι και μια καλή λύση για την Τσικνοπέμπτη που έρχεται

Ειδικά αν είμαστε ακόμα σε lockdown και θα πρέπει να τσικνίσουμε στο σπίτι…

Ας το δοκιμάσουμε !

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!