Συνταγή : Τσουρέκια εύκολα και αφράτα χωρίς ζύμωμα

Συνταγή : Τσουρέκια εύκολα και αφράτα χωρίς ζύμωμα

Φτιάχνουμε τσουρέκια, εύκολα και αφράτα χωρίς ζύμωμα, γιατί είπαμε… το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό, αλλά θα τηρήσουμε ήθη και παραδόσεις.

Με τη συνταγή αυτή, γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια ή αν θέλετε μπορείτε να κάνετε λιγότερα και μεγαλύτερα.

Το σημαντικό είναι το πόσο εύκολα γίνονται !

Χωρίς ζύμωμα !!!

ΥΛΙΚΑ :

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες, μαγιά 1 φακελάκι, γάλα χλιαρό 1 1/2 κούπα, αβγά χτυπημένα 2, βούτυρο 1/3 κούπας, ζάχαρη 2/3 κούπας, αλάτι μία πρέζα, μαχλέπι 1/2 κ.γ.

μαστίχα 1/2 κ.γ., βανίλια 1, 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό, τρούφα σοκολάτας, καραμελάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :

Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και την ζάχαρη.

Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλά (με τον γάντζο).

Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία.

Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.

Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια.

Εάν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει .

Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι.

Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια ή φτιάξτε τα και σε στεφανάκια.

Μπορείτε να τα κάνετε σε ότι σχήμα θέλετε και σας αρέσει.

Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.

Αλείψτε τα με το αβγό και πασπαλίστε με την τρούφα.

Μπορείτε να βάλετε στην μέση από ένα πασχαλινό αβγό ή μικρά καραμελάκια.

Να πασπαλίσετε με φιλέ αμυγδάλου ή να τα αφήσετε σκέτα.

Ψήστε στους 170 C πάνω-κάτω με αέρα , για 20-25 λεπτά,  μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα.

Φτιάχνουμε τσουρέκια, εύκολα και αφράτα χωρίς ζύμωμα, γιατί είπαμε… το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό, αλλά θα τηρήσουμε ήθη και παραδόσεις.

Βρείτε πολλές ακόμα συνταγές στην ανάλογη κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο) αλλά και ήθη και έθιμα, παραδόσεις για το Πάσχα, στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!