Συνταγή για του Αγίου Βαλεντίνου : Σοκολατένια φιλιά

Συνταγή για του Αγίου Βαλεντίνου : Σοκολατένια φιλιά

Συνταγή για του Αγίου Βαλεντίνου : Σοκολατένια φιλιά από την Αργυρώ.

Ακαταμάχητα φιλιά σοκολάτας, που αφήνετε να λιώσουν στο στόμα, με μαγική επίγευση πορτοκαλιού.

Το απόλυτο γλυκό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μπορείτε να τα φτιάξετε αλλά και να τα χαρίσετε στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας.

Υλικά για περίπου 50 τεμάχια : 1/4 φλ. ζάχαρη, 2/3 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι, 2 κ. σ. κρέμα βαλσαμικού αλλά και 300 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%, 2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη, 1-2 πρέζες αλάτι, 2 κ. σ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

(ή νεράντζι ψιλοκομμένο και καλά στεγνωμένο ή κοντίτα κίτρινων φρούτων) καθώς και κακάο άγλυκο

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα σοκολατάκια αυτά, χρειαζόμαστε τετράγωνο κατά προτίμηση ταψάκι 20 ή 22 εκ.

Βρέχουμε τσαλακώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε τη ζάχαρη με 2-3 κ. σ. νερό σε μικρο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.

Αφού λιώσει η ζάχαρη, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ανακατεύοντας με σπάτουλα, ενώ αφήνουμε να πάρει ομοιόμορφο καραμελένιο χρώμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι γιατί πετάγεται λόγω της θερμοκρασίας που έχει αναπτύξει η καραμέλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει η καραμέλα που σκλήρυνε με την προσθήκη του χυμού.

Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό του όγκου του.

Χρειαζόμαστε στο τέλος 1/2 φλ. από αυτό το σιρόπι.

Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.

Στεγνώνουμε πολύ καλά το γλυκό κουταλιού από το σιρόπι του και το ψιλοκόβουμε, ενώ ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα με την μαύρη ζάχαρη,

μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αλλά και η κρέμα να αρχίσει να βράζει.

Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με την κρέμα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και την κρέμα βαλσαμικού.

Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού.

Απαλά ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω φροντίζοντας να μην κάνει φουσκάλες το μείγμα στην επιφάνεια.

Μην του βάζετε δηλαδή αέρα μέσα με δυνατό ανακάτεμα.

Τέλος, προσθέτουμε τα φρουτάκια ψιλοκομμένα και στεγνά.

Αδειάζουμε στην φόρμα.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το παγώνουμε στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα

Το γλυκό ξεφορμάρεται με την λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι που βουτάμε σε καυτό νερό να ζεσταθεί η λάμα.

Αφού το στεγνώσουμε, κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες.

Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να τα σερβίρουμε.

Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε το γλυκό κουταλιού.

Σοκολατένια φιλιά, η απόλυτη συνταγή για του Αγίου Βαλεντίνου.

Πηγή : argiro.gr

Βρείτε όλες τις συνταγές μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο). 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!