Συνταγή για Σαλάτα του κηπουρού από την Αναστασία

Συνταγή για Σαλάτα του κηπουρού από την Αναστασία

Συνταγή για σπιτική Σαλάτα του κηπουρού από την Αναστασία μας για σήμερα.

Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω νέες γεύσεις.

Και όταν βρέθηκα καλεσμένη σε ένα εορταστικό οικογενειακό τραπέζι δεν δίστασα να δοκιμάσω αυτή την άσπρη – πορτοκαλί σαλάτα που ήταν καλυμμένη με μαγιονέζα.

Η γεύση της απλή και σύνθετη συγχρόνως. Ήπια μα και πικάντικη.

Ζήτησα τη συνταγή και μου έφεραν το μπολ γνωστής εταιρείας και μου είπαν “Να τη!”.

Πανεύκολη! Τη βγάζεις από το μπολ και τη σερβίρεις.

Έλα όμως που εγώ είμαι πνεύμα ανήσυχο και μου αρέσουν τα δύσκολα. Έψαξα και τη βρήκα.

Και την έφτιαξα. Και τώρα τη μοιράζομαι μαζί σας.

Υλικά

1/2 λάχανο άσπρο πολύ ψιλοκομμένο

5 – 6 καρότα στο λεπτό του τρίφτη

3 – 4 ραπανάκια στο λεπτό του τρίφτη

2 – 3 κουταλιές της σούπας σέλινο πολύ ψιλοκομμένο

1/3 της κούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί

Μαγιονέζα περίπου 250 γραμ

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ενώνουμε το λάχανο, το καρότο, και το ραπανάκι σε μια λεκανίτσα.

Ρίχνουμε μπόλικο αλατάκι και αφήνουμε να μαραθούν περίπου 20 λεπτά.

Με τις χούφτες μας τρίβουμε τα λαχανικά και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά.

Σε ένα βαθύ μπολάκι βάζουμε τα στυμμένα λαχανικά μαζί με το σέλινο και το αγγουράκι.

Προσθέτουμε πιπέρι την μαγιονέζα και την κέτσαπ.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

 

 

Συνοδεύει όλα τα φαγητά μας. Εγώ την τρώω πολύ με όσπρια.

Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες των λαχανικών σύμφωνα με τα γούστα σας.

Εγώ σαν λάτρης του καρότου βάζω μπόλικο, ενώ τσιγκουνεύομαι λίγο το αγγουράκι που δεν με τρελαίνει.

Αν βρούμε ρέβα με την ελαφρώς πικάντικη γεύση μπορούμε να βάλουμε αντί για ραπανάκια.

Εμένα μου αρέσει περισσότερο. Αλλά είναι πιο δυσεύρετη.

Αν προτιμήσουμε τη vegan εκδοχή της μαγιονέζας τότε γίνεται πολύ εύκολα και νηστίσιμη.

Συνταγή για σπιτική Σαλάτα του κηπουρού από την Αναστασία μας για σήμερα.

Περισσότερες συνταγές, ιδέες και προτάσεις από την Αναστασία, στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!