Συνταγή για Λικέρ μπανάνα με ρούμι από την Αναστασία

Συνταγή για Λικέρ μπανάνα με ρούμι από την Αναστασία

Συνταγή για Λικέρ μπανάνα με ρούμι από την Αναστασία μας.

Ένα λικέρ που θυμίζει έντονα τα παιδικά μας χρόνια, τότε που προσπαθούσαμε να ανακαλύψουμε τον κόσμο

και το τί ήταν κρυμμένο στο δωμάτιο – μουσείο που υπήρχε σε κάθε σπίτι, ήταν η μπανάνα.

Λαμπερό και φρουτώδες με αυτό το ιδιαίτερο άρωμα της μπανάνας και τη γλύκα της ζάχαρης είναι ιδανικό για να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στα βράδια μας.

Αν και θα έλεγα ότι είναι ιδανικό και στη ζαχαροπλαστική μας. Αρωματίζει εξαιρετικά τις κρέμες μας και όχι μόνο.

Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο σε μια απλή πανακότα ή σε ένα κλασικό κέικ και θα δείτε πόσο μπορεί να διαφοροποιήσει τη γεύση τους εκπλήσσοντας σας ευχάριστα.

Η μπανάνα  είναι ένα φρούτο που πλέον βρίσκουμε πολύ εύκολα όλο το χρόνο, οπότε μπορούμε να φτιάχνουμε σε σχετικά μικρές ποσότητες και πιο τακτικά.

Όπως θα δείτε παρακάτω, χρησιμοποιώ ρούμι αντί για μπράντι, βότκα ή τσίπουρο που βάζω στα περισσότερα λικέρ μου.

Μετά από αρκετές δοκιμές διαπίστωσα ότι το ήπιο ρούμι ταιριάζει καλύτερα με την μπανάνα από ότι τα υπόλοιπα αποστάγματα κάνοντας την να βγάλει όλα της τα αρώματα.

Υλικά

400 gr μπανάνες ώριμες

500 ml ρούμι λευκό

400 gr ζάχαρη

500 ml νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο

λίγος κουρκουμάς για το χρώμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε κρύο αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε το ρούμι.

Κλείνουμε το βάζο και το φυλάσσουμε για 3 εβδομάδες σε ένα ντουλάπι.

Πρέπει να «μαυρίσουν» οι μπανάνες. Όταν είναι έτοιμες, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη

και τον κουρκουμά για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός, ίσα να λιώσει η ζάχαρη.

Για να καταλάβετε την ποσότητα του κουρκουμά που χρειαζόμαστε θα σας πω ότι εγώ βουτάω μια οδοντογλυφίδα στο βάζο και παίρνω τη σκόνη που μένει πάνω στην οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στραγγίζουμε το ρούμι από το βάζο με τις μπανάνες με τη βοήθεια ενός τουλουπανιού ή αν δεν έχουμε, με φίλτρο καφέ.

Ανακατεύουμε με το σιρόπι και ξαναβάζουμε στο βάζο.

Περιμένουμε άλλες 2 εβδομάδες να ωριμάσει και το σερβίρουμε σε μπουκάλια αποστειρωμένα αλλά κρύα.

 

 

Στραγγίζουμε προσεκτικά το ίζημα που φυσιολογικά έχει δημιουργηθεί ή το περνάμε πάλι από τουλουπάνι.

Συνταγή για Λικέρ μπανάνα με ρούμι από την Αναστασία μας.

Περισσότερες συνταγές από την Αναστασία, θα βρείτε στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!