Συνταγή για λευκή χυλωμένη φασολάδα σήμερα

Συνταγή για λευκή χυλωμένη φασολάδα σήμερα

Συνταγή για λευκή χυλωμένη φασολάδα σήμερα από την Αναστασία μας.

Η φασολάδα είναι θρεπτική, νόστιμη και νηστίσιμη. Κι αν θέλεις την ελαφριά της εκδοχή δεν έχεις παρά να φτιάξεις σήμερα την ωραιότερη, χυλωμένη

και χωρίς σάλτσα ντομάτας που θα λατρέψεις και είμαι σίγουρη πως θα προτιμάς από εδώ και στο εξής.

Υλικά : ½ φλ. Ελαιόλαδο, 500 γρ. φασόλια, 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρούς κύβους, 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 4 – 5 κρεμμυδάκια

φρέσκα κομμένα ψηλά μαζί με τα φύλλα τους, 2 λίτρα ζεστό νερό, 1 μεσαία πατάτα, 1 ματσάκι  σέλινο, 2 κλωνάρια σέλερι ή μαϊντανό, ½ ματσάκι άνηθο,

2 λεμόνια, αλάτι αλλά και πιπέρι ενώ αν θέλουμε μπορούμε αντί για σέλινο να βάλουμε καυκαλήθρα που ταιριάζει τέλεια

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ γεμάτο με νερό. Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια,

την πατάτα και το σέλερι ή το μαϊντανό. Ρίχνουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν 40 περίπου λεπτά

και δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, ενώ ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 κ. σ. ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια,

τα καρότα και το σέλερι ή μαϊντανό. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα φασόλια αλλά και ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει

τα υλικά και μερικά εκατοστά ακόμη. Βάζουμε και την πατάτα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά.

Δοκιμάζουμε και αν τα φασόλια είναι πλέον μαλακά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τον άνηθο, το σέλινο τα φρέσκα κρεμμύδια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας για να χυλώσει ενώ στο τέλος, ρίχνουμε και το λεμόνι.

Σερβίρουμε την λεμονάτη άσπρη φασολάδα ραντίζοντας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λεμόνι.

Αν μας περισσέψει φασολάδα, την επόμενη μέρα, προσθέτουμε λίγο ρύζι και λίγο νερό και φτιάχνουμε υγιεινό φασουλόρυζο.

Επειδή σε πολλά μέρη το νερό είναι αρκετά σκληρό και τα φασόλια δεν βράζουν εύκολα καλό είναι να βάζουμε εμφιαλωμένο νερό,

ενώ αν προσθέσουμε νερό κατά το μαγείρεμα, πρέπει να είναι καυτό για να μην κόψει την βράση του φαγητού.

Συνταγή για λευκή χυλωμένη φασολάδα σήμερα από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!