Συνταγές Βάπτισης : Μαρμελάδες σπιτικές από την Αναστασία μας

Συνταγές Βάπτισης : Μαρμελάδες σπιτικές από την Αναστασία μας

Συνταγές Βάπτισης : Μαρμελάδες σπιτικές από την Αναστασία μας.

Το καλοκαίρι είναι κατ εξοχήν η εποχή που γίνονται οι βαπτίσεις, ειδικά φέτος που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν είπαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στην βάπτιση του παιδιού μας,

είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία, είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για τον γάμο μας ή το πάρτυ μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Μια ακόμα ωραία ιδέα που μπορεί να προσφερθεί σε ατομικά βαζάκια είναι οι μαρμελάδες και αν ακολουθήσεις τη συνταγή της Αναστασίας μας, η επιτυχία είναι δεδομένη !

Παραθέτουμε την βασική συνταγή για μαρμελάδα, που μπορείτε να κάνετε με ότι φρούτο θέλετε αλλά και συγκεκριμένα την υπέροχη μαρμελάδα πεπόνι,

ενώ ιδέες για την εποχή σε φρούτα είναι τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, οι βανίλιες και σίγουρα το φανταστικό πεπόνι.

Βασική συνταγή για μαρμελάδα, φυσικά δοκιμασμένη…

Υλικά : 1 κιλό φρούτα καθαρισμένα, 800 γραμμάρια ζάχαρη, Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τα φρούτα μας, τα ζυγίζουμε και υπολογίζουμε τη ζάχαρη που θα χρειαστούμε (για ένα κιλό φρούτα, 800 γραμμάρια ζάχαρη και πάμε κατά αναλογία).

Σε κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό να βράσει.

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα φρούτα. Αφού κρυώσουν λίγο τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανάλογα με το φρούτο μπορούμε να προσθέσουμε 1 κάψουλα βανίλια.

Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ρίχνουμε μια σταγόνα στο νύχι μας και πρέπει να στέκεται. Αν διαλύεται θέλει και άλλο βράσιμο).

Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.

Έτσι, με αυτή την βασική συνταγή για μαρμελάδα, μπορούμε να κάνουμε ότι φρούτο θέλουμε.

Μαρμελάδα καρπούζι

Υλικά : 1 κιλό ψίχα καρπουζιού (το κόκκινο μέρος, χωρίς κουκούτσια), ½ κιλό ζάχαρη, 200 γρ γλυκόζη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καρπούζι με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις λιώσει ελαφρά η ζάχαρη ρίχνουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά,

μέχρι να λιώσει το καρπούζι και να μελώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί και να βγάλει τα υγρά του.

Ξαναβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει καλά.

Όσο είναι ακόμα καυτή γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν καλά.

Αν θέλετε αμέτρητες συνταγές για μαρμελάδες και ότι άλλο φανταστείτε, από την Αναστασία μας, κάντε κλικ εδώ, στην σχετική κατηγορία μας.

Συνταγές Βάπτισης : Μαρμελάδες σπιτικές από την Αναστασία μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!