Συνταγές Βάπτισης : Μάκαρον γεμιστά με φανταστική κρέμα

Συνταγές Βάπτισης : Μάκαρον γεμιστά με φανταστική κρέμα

Συνταγές Βάπτισης : Μάκαρον γεμιστά με φανταστική κρέμα.

Το καλοκαίρι είναι κατ εξοχήν η εποχή που γίνονται οι βαπτίσεις, ειδικά φέτος που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν είπαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στην βάπτιση του παιδιού μας,

είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία, είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για τον γάμο μας ή το πάρτυ μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Ας δούμε πως θα φτιάξουμε γεμιστά Μάκαρον με φανταστική κρέμα

Για περίπου 40 τεμάχια

Υλικά: 500 γρ. λευκά αμύγδαλα, 500 γρ. άχνη ζάχαρη, 8 ασπράδια αυγών, 2 βανίλιες, λιγότερο από 1/2 κ. γ. αλάτι, λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο

Τα υλικά για την κρέμα : 2 κούπες γάλα, ½ κούπα ζάχαρη, ½ κούπα κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια, ½ κούπα μαργαρίνη

ή βούτυρο, 1 βανίλια, 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια, 200 γρ. κρύο γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάω με την φανταστική κρέμα για τη γέμιση. Σε κατσαρόλα βάζω όλα τα 5 πρώτα υλικά μαζί και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.

Την αδειάζω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας. Την αφήνω να κρυώσει καλά.

Βάζω στο μπλέντερ σε 3-4 δόσεις τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη και τα κάνω σκόνη σχεδόν (Μην τα αλέσετε χωρίς την άχνη γιατί θα βγάλουν το λάδι τους).

Χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτω μεμιάς τα αλεσμένα αμύγδαλα με την άχνη, ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να έχω μια παχιά και κολλώδη μάζα.

Δεν ανησυχώ για το ανακάτεμα γιατί θα πέσει ο όγκος από τα ασπράδια. Προσθέτω τις βανίλιες και το άρωμα πικραμύγδαλο.

Βάζω το μίγμα σε κορνέ και βγάζω μπαλάκια μικρά με διάμετρο 3 εκ. περίπου σε 2 ταψιά με λαδόκολα. Θα βγουν 4 ταψιά.

Ψήνω τα 2 πρώτα στους 150 με αέρα για 12-14 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες και λίγο προς τα μέσα (ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ).

Το ίδιο κάνω και με τα επόμενα 2 ταψιά.

Ξεκολλώ τα μακαρόν με μια σπάτουλα αφού κρυώσουν λίγο. Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και προσθέτω και την κρύα κρέμα χτυπώντας να ενωθούν καλά.

Βάζω την κρέμα σε κορνέ και γεμίζω τα μακαρόν. Αυτό μπορώ να το κάνω και με ένα κουτάλι. Τα διατηρώ στο ψυγείο.

Είναι εξωτερικά αφράτα και εσωτερικά μαστιχωτά και μπορείτε επίσης να αρωματίσετε και την κρέμα με πικραμύγδαλο.

Σημείωση : Αν θέλετε φτιάξτε τη μισή δόση αλλά θα σας περισσέψει κρέμα μετά και επίσης εγώ τους κρόκους τους βάζω κατάψυξη και τους χρησιμοποιώ μέσα στον μήνα!

Αλλιώς φτιάξτε δικιά σας κρεμούλα και χρησιμοποιήστε τους κρόκους εκεί!

Συνταγές Βάπτισης : Μάκαρον γεμιστά με φανταστική κρέμα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!