Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά σε ποτήρι – Μέρος 1 – 4 γεύσεις

Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά σε ποτήρι – Μέρος 1 – 4 γεύσεις

Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά σε ποτήρι – Μέρος 1 – 4 γεύσεις.

Το καλοκαίρι είναι κατ εξοχήν η εποχή που γίνονται οι βαπτίσεις, ειδικά φέτος που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν είπαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στην βάπτιση του παιδιού μας,

είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία, είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για τον γάμο μας ή το πάρτυ μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Ιδανική επιλογή είναι τα γλυκά σε ποτήρι… Μπορούμε να φτιάξουμε ένα σωρό γεύσεις και παραλλαγές

μα και να τα τοποθετήσουμε σε ότι σχέδιο ποτηράκι θέλουμε, χώρια που είναι και πρακτικό, άκρως ατομικό και ασφαλές.

Ας δούμε στο Μέρος 1, 4 διαφορετικές γεύσεις, ενώ ακολουθεί Μέρος 2 με ακόμα 5 γεύσεις.

Κρέμα με αμύγδαλα και πραλίνα

Υλικά : Ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, 4 κρόκους αβγών μα και 1 βανίλια, ¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη,

4 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουρ, 125 γραμμ. αμύγδαλα ωμά με το φλούδι αλλά και ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρώς την ανάποδη από ένα ταψάκι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει.

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε να αγκαλιαστούν από την καραμέλα ενώ τα αδειάζουμε και τα απλώνουμε, στο ανάποδο ταψάκι, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Όταν κρυώσουν, σπάμε τα περισσότερα και αφήνουμε και λίγα ολόκληρα στην άκρη, για τη διακόσμηση.

Βάζουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι, να πάρει μια βράση.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν-φλάουρ αλλά και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, ενώ μεταφέρουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφήνουμε για λίγο τη κρέμα στην άκρη να γίνει χλιαρή και αρχίζουμε την συναρμολόγηση.

Βάζουμε μια στρώση κρέμας σε ένα ποτήρι ή σε ένα μπολάκι, μετα πραλίνα, από πάνω δεύτερη στρώση κρέμας,

από πάνω πραλίνα και τέλος, την τρίτη στρώση κρέμας και τη διακοσμούμε, με ολόκληρα αμύγδαλα.

Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά σε ποτήρι – Μέρος 1 – 4 γεύσεις….

Κρέμα μπισκότο με ζελέ πορτοκάλι

Υλικά : 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής με μπισκότο, 700 ml κρύο γάλα

Για το ζελέ πορτοκάλι : 3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι νερό, 4 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ μα και 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Διακόσμηση με αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα ή ξύσμα σοκολάτας ή και τα δύο.

Εκτέλεση

Φτιάχνετε την κρέμα στιγμής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και γεμίζετε τα ποτήρια, μέχρι τη μέση, ενώ τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα μεταφέρετε όλα μαζί στο ψυγείο.

Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τον χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά,

ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.

Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτετε στο πορτοκάλι και τα ανακατεύετε, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, το αφήνετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει λίγο, ενώ γεμίζετε με το ζελέ πορτοκάλι τα ποτήρια και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Όταν τα σερβίρετε, θα τα διακοσμήσετε με λίγα ροδοκοκκινισμένα αμύγδαλα φιλέ και λίγο ξύσμα σοκολάτας.

Μια παραλλαγή αυτής της συνταγής που ίσως να σας αρέσει περισσότερο, είναι να χρησιμοποιήσετε 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια

και να του προσθέσετε 4 ακτινίδια πολτοποιημένα στο μπλέντερ και 1 ακτινίδιο κομμένο σε μισές φετούλες. Ή αντί για ακτινίδια, μπορείτε να επιλέξετε ανανά.

Γλυκάκι με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά : 300 ml κρέμα γάλακτος, 125 γραμμ. Κουβερτούρα, Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 300 ml κρέμα γάλακτος, ½  φλιτζάνι του τσαγιού κρύο γάλα,

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνη, 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι αλλά και ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη σοκολατένια πλευρά, σπάστε τη σοκολάτα σε κομματάκια.

Βάλτε τα 300ml κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί.

Προσθέστε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατέψτε τα στη ζεστή κρέμα μέχρι να λειώσουν τελείως.

Ρίξτε το ξύσμα του πορτοκαλιού, ανακατέψτε την και βγάλτε την από τη φωτιά.

Βρείτε ένα κατάλληλο ταψί σε μέγεθος και τοποθετήστε 6 ποτήρια κολονάτα του κρασιού σε πλάγια θέση.

Μοιράστε το μίγμα της σοκολάτας στα ποτήρια και βάλτε τα για 2-3 ώρες στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πλαγίως.

Για την πορτοκαλένια πλευρά, βάλτε ¼ φλιτζάνι γάλα σε ένα κατσαρολάκι μικρό και ρίξτε από πάνω τη ζελατίνη.

Ανακατέψτε τα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ή πάνω από νερό που βράζει, μέχρι να λειώσει τελείως.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία βάλτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας να ζεσταθεί και να λειώσει η ζάχαρη.

Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέστε την λειωμένη ζελατίνη μα και την μαρμελάδα και αναμίξτε τα πολύ καλά.

Αφήστε το μίγμα σε θερμοκρασία χώρου να κρυώσει.

Βγάλτε τα ποτήρια με τη σοκολάτα από το ψυγείο, τοποθετήστε τα όρθια και γεμίστε τα με την λευκή κρέμα.

Βάλτε τα στο ψυγείο, για 4 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα, για όλο το βράδυ.

Κρέμα καραμέλα

Υλικά : 1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση καραμέλα, 1  ¾ – 2 φλιτζάνι του τσαγιού παγωμένο γάλα,

1 φακελάκι Topping με γεύση καραμέλα μα και λίγη σαντιγί για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπήστε τη κρέμα στιγμής με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κόψτε σε μια γωνία το φακελάκι του Topping και αδειάστε από λίγο στον πάτο 4-5 ποτηριών.

Μοιράστε τη κρέμα στα ποτήρια, διακοσμήστε τη με λίγο σαντιγί αλλά και περιχύστε την με το Topping.

Βάλτε τις κρέμες στο ψυγείο να παγώσουν και να είναι έτοιμες.

Συνταγές Βάπτισης : Γλυκά σε ποτήρι – Μέρος 1 – 4 γεύσεις.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!