Συνταγές Βάπτισης : Εκλεράκια βανίλιας ατομικά

Συνταγές Βάπτισης : Εκλεράκια βανίλιας ατομικά

Συνταγές Βάπτισης : Εκλεράκια βανίλιας ατομικά.

Το καλοκαίρι είναι κατ εξοχήν η εποχή που γίνονται οι βαπτίσεις, ειδικά φέτος που λόγω covid

οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν είπαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στην βάπτιση του παιδιού μας,

είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία, είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για τον γάμο μας

ή το πάρτυ μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Ξεκινάμε με τα mini εκλεράκια βανίλιας.

Υλικά για τα Σου : 120 g αλεύρι κέικ, 100 ml πλήρες γάλα, 100 ml νερό, ζάχαρη άχνη 10g, 1 πρέζα αλάτι, 80 g ανάλατο βούτυρο, 4 μεγάλα αυγά

Τα υλικά για το μπισκότο : 100 g ανάλατο βούτυρο, πολύ κρύο, 125 g αλεύρι μαλακό, 125 g ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Και τα υλικά για την κρέμα Ζαχαροπλαστικής : 1 κλωνάρι βανίλια, 400 ml πλήρους περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα,

4 κρόκοι αυγών, 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, 30 g κορν φλαουρ, 25 g ανάλατο βούτυρο, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόψτε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομμάτια, και στη συνέχεια αναμείξτε μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια καλά.

Ζυμώνετε το μείγμα μαζί σε μια μπάλα με το χέρι και το βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C αμέσως μετά ξεκινάμε να φτιάξουμε τα σουδάκια.

Βάλτε να λιώσει το βούτυρο με το γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μονομιάς και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα γρήγορα μέχρι η ζύμη να μαζεύεται σε μια μπάλα

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα αυγά με ένα ξύλινο κουτάλι, ένα κάθε φορά, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και γυαλιστερή.

Γεμίστε ένα μεγάλο κορνέ με στρογγυλή μύτη περίπου πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε αφήσει απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

Μόλις γίνει αυτό, πάρτε την ζύμη μπισκότου έξω από το ψυγείο και ζυμώνουμε ελαφρά για να μαλακώσει, στη συνέχεια,

τοποθετήστε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή πλαστικό περιτύλιγμα και κυλήστε επίπεδη σε περίπου 1­2 mm πάχος.

Κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 4 εκατοστά x 12cm, για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει πλήρως τις εκλέρ και ότι κρέμεται από τις πλευρές.

Τοποθετήστε κάθε ορθογώνιο του «μπισκότο» πάνω από κάθε εκλέρ, στη συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε την πόρτα

του φούρνου μισάνοιχτη περίπου 3 χιλιοστά (η λαβή μια ξύλινης κουτάλας είναι καλή για αυτό) και αφήστε το να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά

ή μέχρι να είναι ροδισμένα από πάνω και πλήρως φουσκωμένα. Αφήστε να κρυώσουν πριν τα γεμίσετε.

Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέστε το κορν φλαουρ

και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα γίνεται απαλό κίτρινο και συμπυκνωμένο.

Βάλτε και ξύστε τη βανίλια στο γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα κρόκου αυγού σιγά σιγά ενώ δεν σταματάμε να ανακατεύουμε συνεχώς.

Βάλτε πάλι πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, έτσι ώστε δεν είναι πλέον σε σημείο βρασμού, τότε ρίχνουμε ελαφρά το βούτυρο μέχρι το μίγμα να είναι λείο και γυαλιστερό.

Τοποθετείστε το μίγμα σε ένα άλλο μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να έτοιμη προς χρήση. Μόλις είστε έτοιμοι να γεμίσετε τα εκλέρ,

χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια αναμείξτε προσεκτικά μαζί την κρέμα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής με μια σπάτουλα.

Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μίγμα στη συνέχεια γεμίστε κάθε εκλέρ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε τρία σημεία και ρίξτε ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε!

Τώρα μπορείτε πραγματικά να αποθηκεύσετε τα κενά εκλεράκια μέχρι και μια εβδομάδα σε ένα αεροστεγές δοχείο, και να γεμίσετε πριν να τα σερβίρετε.

Συνταγές Βάπτισης : Εκλεράκια βανίλιας ατομικά.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!