Συνταγές Πάρτυ : Σοκολατένιο Cheesecake χωρίς ψήσιμο

Συνταγές Πάρτυ : Σοκολατένιο Cheesecake χωρίς ψήσιμο

Συνταγές Πάρτυ : Σοκολατένιο Cheesecake χωρίς ψήσιμο.

Ο καιρός φτιάχνει και σε λίγο τελειώνουν τα σχολεία και ξεκινάνε τα καλοκαιρινά πάρτυ !

Οι αφορμές πολλές. Γιορτή, γενέθλια αλλά και αποφοίτηση, ενώ μπορεί και απλά να θέλουμε να διασκεδάσουμε κάνοντας ένα πάρτυ… χωρίς ειδικό λόγο !

Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε Συνταγές για πάρτυ, για κάθε ηλικία !

Γίνεται όμως πάρτυ, χωρίς γλυκό ; Ε… Δεν γίνεται !

Ένα ωραίο λοιπόν δροσερό τσιζκέικ, με γεύση σοκολάτα, χωρίς ψήσιμο και ειδικά αν πρόκειται για γενέθλια,

μπορεί να αντικαταστήσει και την τούρτα !

Ένα εύκολο και απολαυστικό γλυκό που δεν χρειάζεται φούρνο και πολλές ώρες στην κουζίνα.

Υλικά

Για τη βάση : 280 γρ γεμιστά σοκολατένια μπισκότα αλλά και 80 γρ βούτυρο λιωμένο

Γέμιση : 750 γρ τυρί κρέμα, 40 γρ κακάο σκόνη κοσκινισμένο, 250 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 200 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη μα και 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα

Για γαρνίρισμα : 100 γρ κουβερτούρα αλλά και 50 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, μπισκότα και κουβερτούρα για γαρνίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση

Θρυμματίζω τα μπισκότα στον πολυκόφτη μαζί με το λιωμένο βούτυρο.

Απλώνω το μείγμα σε μια φόρμα με σούστα 24 εκ τη βάση της οποίας έχω γυρίσει ανάποδα για να βγαίνει πιο εύκολα και την έχω βουτυρώσει.

Ρίχνω τα μπισκότα, ισιώνω την επιφάνεια τους και πιέζω με τη βάση ενός ποτηριού να συμπιεστούν, ενώ τη βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με 120 ml κρέμας γάλακτος και τα ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί να λιώσουν και να ενωθούν.

Χτυπάω με το μίξερ το τυρί κρέμα να μαλακώσει, ενώ προσθέτω την ζάχαρη άχνη σε δόσεις και συνεχίζω με το κακάο

αλλά και τη λιωμένη σοκολάτα ενσωματώνοντάς τα στο μείγμα.

Τέλος ρίχνω την υπόλοιπη κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζω την ανάδευση για άλλα 5 λεπτά.

Απλώνω το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση και ισιώνω την επιφάνεια του.

Βάζω το γλυκό στην κατάψυξη να κρυώσει αλλά και να σταθεί.

Για την γκανάζ, λιώνω πάλι μαζί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος (όπως προηγουμένως) και τη ρίχνω πάνω στη σοκολατένια γέμιση.

Σκεπάζω το σοκολατένιο cheesecake με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά.

Αφού περάσει αυτό το διάστημα, βγάζω το cheesecake από την κατάψυξη, το μεταφέρω σε μια πιατέλα και γαρνίρω με τρίματα σοκολάτας μα και μπισκοτένια αστέρια.

Σερβίρω το πιο γιορτινό, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό!

Πηγή της συνταγής είναι το paxxi.gr.

Συνταγές Πάρτυ : Σοκολατένιο Cheesecake χωρίς ψήσιμο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!