Συνταγές Πάρτυ : Πίτσα σε ρολάκια – Αφράτα και ζουμερά

Συνταγές Πάρτυ : Πίτσα σε ρολάκια – Αφράτα και ζουμερά

Συνταγές Πάρτυ : Πίτσα σε ρολάκια – Αφράτα και ζουμερά.

Ο καιρός φτιάχνει και σε λίγο τελειώνουν τα σχολεία και ξεκινάνε τα καλοκαιρινά πάρτυ !

Οι αφορμές πολλές. Γιορτή, γενέθλια αλλά και αποφοίτηση, ενώ μπορεί και απλά να θέλουμε να διασκεδάσουμε κάνοντας ένα πάρτυ… χωρίς ειδικό λόγο !

Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε Συνταγές για πάρτυ, για κάθε ηλικία !

Αφράτα ρολάκια πίτσας που τρώγονται ζεστά και κρύα.

Αφράτα λαχταριστά ψωμάκια με ζουμερή σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένα τυριά που τα σκεπάζουν.

Η παρακάτω συνταγή είναι για 10 κομμάτια. Προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με το πόσα τεμάχια θέλουμε.

Υλικά

Για τη ζύμη : 240 ml γάλα πλήρες ή 2% χλιαρό, 8 γρ (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά, 400 γρ αλεύρι σκληρό, 1 κ. γ. αλάτι μα και 30 γρ βούτυρο σε κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση : 100 – 120 γρ σάλτσα ντομάτας, 4 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια, 130 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο αλλά και 200 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένη,

2 κ. σ. πράσινη πιπεριά σε κομματάκια μα και 1 αυγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό για επάλειψη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη στο μπολ του μίξερ βάζω το γάλα και μέσα του διαλύω τη μαγιά. Προσθέτω 4-5 κ. σ. από το αλεύρι,

να γίνει ένας χυλός και το αφήνω για 10-15 λεπτά να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια ενεργοποιώντας τη μαγιά.

Αναμιγνύω το αλεύρι με το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ ενώ ζυμώνει το μίξερ με το γάντζο σε χαμηλή ένταση.

Τέλος βάζω ένα ένα τα κυβάκια του βουτύρου, δυναμώνω την ένταση και το αφήνω να ζυμώνει για 7-10 λεπτά.

Βάζω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνω σε ζεστό σημείο χωρίς ρεύμα αέρα

να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 2 ώρες (ή σε φούρνο που έχω προθερμάνει στους 50ο C, τον έχω κλείσει και μέσα έχω τη ζύμη να φουσκώνει για 1 ώρα).

Αφού περάσει αυτή το διάστημα, μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με την παλάμη μου αφαιρώντας της τον όγκο που έχει πάρει.

Την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 30×50 εκ περίπου (ανοίγω πάντα από το κέντρο προς τις άκρες).

Απλώνω πάνω της κουταλιές κουταλιές την σάλτσα ντομάτας αφήνοντας περιμετρικά κενό ένα περιθώριο 1,5 εκ.

Συνεχίζω αραδιάζοντας διάσπαρτα το ζαμπόν και έπειτα τα τυριά, το τσένταρ και τη μοτσαρέλα.

Τέλος πασπαλίζω με τα κομματάκια της πράσινης πιπεριάς.

Από την μεγαλύτερη πλευρά (των 50 εκ) αρχίζω να τυλίγω σε λουκάνικο τη ζύμη.

Λίγο πριν το τέλος με ένα πινέλο απλώνω στην άκρη λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί.

Κόβω σε ροδέλες ανά 5 εκ. και τις μεταφέρω πιέζοντας τις απαλά σε ταψί με λαδόκολλα.

Σκεπάζω με πετσέτα ή μεμβράνη (απαλά να έχουν αέρα ώστε να μπορέσουν να φουσκώσουν) και τα βάζω για δεύτερη φορά

σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1 ώρα (ή μέσα στο φούρνο για 30 λεπτά).

Τα ξεσκεπάζω, τα αλείφω τριγύρω με λίγο χτυπημένο αυγό και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά.

Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και σερβίρω.

Τρώγονται ζεστά και κρύα και είναι ιδανικά για τα πάρτυ μας !

Πηγή της συνταγής είναι το paxxi.gr.

Συνταγές Πάρτυ : Πίτσα σε ρολάκια – Αφράτα και ζουμερά

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!