Συνταγές Πάρτυ : Κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις – Εύκολα και πετυχημένα

Συνταγές Πάρτυ : Κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις – Εύκολα και πετυχημένα

Συνταγές Πάρτυ : Κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις – Εύκολα και πετυχημένα.

Ο καιρός φτιάχνει και σε λίγο τελειώνουν τα σχολεία και ξεκινάνε τα καλοκαιρινά πάρτυ !

Οι αφορμές πολλές. Γιορτή, γενέθλια αλλά και αποφοίτηση, ενώ μπορεί και απλά να θέλουμε να διασκεδάσουμε κάνοντας ένα πάρτυ… χωρίς ειδικό λόγο !

Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε Συνταγές για πάρτυ, για κάθε ηλικία !

Συνταγή για Κριτσίνια απλά ή με φέτα, για όσους τα προτιμούν πιο αλμυρά αλλά και καρότου.

Μπορείτε επίσης να κάνετε οποιαδήποτε παραλλαγή θέλετε σε αλμυρό ή και γλυκό. Τα φτιάξαμε με μερέντα και γίνανε… ανάρπαστα…

Στο πάρτυ μπορούμε να έχουμε και διάφορες σος για να τα… βουτάμε…

Απλά κριτσίνια ή με φέτα

Υλικά : 100 ml ελαιόλαδο, 100 ml νερό κρύο, 1κ. σ. ξύδι, 250 γρ αλεύρι σκληρό, ¼ κγ αλάτι, 1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ,

2 κ. σ. ρίγανη προαιρετικά, 40 γρ φέτα προαιρετικά, για την μισή ποσότητα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι, ενώ σε ένα άλλο μπολ ενώνω τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το αλάτι, την ρίγανη και το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνω σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά, ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια.

Πλάθω τη ζύμη σε λουκάνικο, την τυλίγω σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αφού περάσει η ώρα, χωρίζω στα δύο τη ζύμη και ανοίγω τη μισή με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.

Προσθέτω από τη μια πλευρά την μισή ποσότητα της φέτας σε κυβάκια, γυρίζω και ρίχνω τα υπόλοιπα από την άλλη.

Με τον κόφτη της πίτσας κόβω σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη μέση.

Πλάθω σε κυλινδρικό κουλουράκι κάθε λωρίδα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.

Όμοια ανοίγω και κόβω την υπόλοιπη σκέτη ζύμη.

Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 – 40 λεπτά, μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν,

είναι έτοιμα και τα βγάζω από το φούρνο (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το πάχος και το πόσο σκληρά τα θέλουμε).

Τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν κι έπειτα τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για μια εβδομάδα (αυτά με τη φέτα χρειάζονται ψυγείο).

Κριτσίνια με καρότο

Υλικά : 100 ml ελαιόλαδο, 50 ml νερό κρύο, 1 κ. σ. ξύδι, 2 (170 γρ) καρότα ξυσμένα, 250 γρ αλεύρι σκληρό, ½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά, ¼ κ. γ. αλάτι, 1 ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι, ενώ σε άλλο μπολ ενώνω τα στερεά υλικά,

εκτός από τα καρότα, το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνω σταδιακά τη μισή ποσότητα των στερεών υλικών στα υγρά, ανακατεύοντας.

Προσθέτω τα καρότα και συνεχίζω με την υπόλοιπη ποσότητα των αλεύρων.

Πρέπει να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια.

Ανάλογα την υγρασία των καρότων ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγο αλεύρι παραπάνω.

Πλάθω τη ζύμη σε λουκάνικο, την τυλίγω σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αφού περάσει η ώρα, ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.

Με τον κόφτη της πίτσας κόβω σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη μέση.

Πλάθω σε κυλινδρικό κουλουράκι κάθε λωρίδα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.

Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 – 40 λεπτά, μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα και τα βγάζω από το φούρνο

(ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το πάχος και το πόσο σκληρά τα θέλουμε).

Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, μπορείτε να κρατήσετε την βάση και να προσθέσετε ότι υλικό θέλετε. Εμείς δοκιμάσαμε και με ελιές, έγιναν επίσης ανάρπαστα !

Η αρχική πηγή αυτών των συνταγών είναι το Paxxi.gr.

Συνταγές Πάρτυ : Κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις – Εύκολα και πετυχημένα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!