Συνταγές Πάρτυ : Γεμιστές μπαγκέτες σε διάφορες εκδοχές

Συνταγές Πάρτυ : Γεμιστές μπαγκέτες σε διάφορες εκδοχές

Συνταγές Πάρτυ : Γεμιστές μπαγκέτες σε διάφορες εκδοχές.

Ο καιρός φτιάχνει και σε λίγο τελειώνουν τα σχολεία και ξεκινάνε τα καλοκαιρινά πάρτυ !

Οι αφορμές πολλές. Γιορτή, γενέθλια αλλά και αποφοίτηση, ενώ μπορεί και απλά να θέλουμε να διασκεδάσουμε κάνοντας ένα πάρτυ… χωρίς ειδικό λόγο !

Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε Συνταγές για πάρτυ, για κάθε ηλικία !

Αγαπημένη μου συνταγή που υπήρχε απαραιτήτως σε κάθε πάρτυ που έκανα στην κόρη μου, οι γεμιστές μπαγκέτες.

Πολύ  νόστιμες αλλά και εύκολες οι γεμιστές μπαγκέτες ρολά. Ιδανικές για μεζέ όταν έχετε καλεσμένους ή πάρτυ.

Θυμάμαι ότι έκανα πάντα γέμιση με Philadelphia και γαλοπούλα αλλά και με ανθότυρο και πιπεριά.

Θα δούμε μερικές εκδοχές – παραλλαγές αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και τις δικές σας γεύσεις.

Εκδοχή 1

Υλικά (για 2 μπαγκέτες) : 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, 1 φλιτζάνι φέτα (τριμμένη), 2 – 3 κουταλιές γιαούρτι (στραγγιστό) μα και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο,

μαϊντανό (ψιλοκομμένο), 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη), 150 γραμμάρια ζαμπόν (ψιλοκομμένο), πιπέρι και φυσικά 2 γαλλικές μπαγκέτες

Εκτέλεση

Ρίχνετε τη φέτα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να δημιουργηθεί

ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Σταματάτε το μπλέντερ και προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και το μαϊντανό. Ανακατεύετε με πιρούνι.

Αφαιρείτε από κάθε μπαγκέτα τις άκρες της και την κόβετε στα τρία. Αφαιρείτε τη ψίχα προσεκτικά με το δάχτυλο και από τις δύο πλευρές,

δημιουργώντας ένα κενό. Γεμίζετε αυτό το κενό με το μείγμα του τυριού, φροντίζοντας να πάει παντού και να μην αφήσετε κενά.

Τυλίγετε κάθε κομμάτι μπαγκέτας με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στην κατάψυξη.

Βγάζετε τις γεμιστές μπαγκέτες από την κατάψυξη και τις κόβετε σε ροδέλες. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Εκδοχή 2

Υλικά : 1 μπαγκέτα μικρή, 125 γρ. βούτυρο, 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι, ½ κ. γλ. μουστάρδα, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν, 100 γρ. τόνο ψιλοκομμένο μα και 2 κ. σ. διάφορα τουρσιά,

ψιλοκομμένα, 2 αβγά βραστά ψιλοκομμένα, 5 – 6 ελιές κομμένες σε μικρά κομματάκια αλλά και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και αφού το βάλουμε σε ένα μπολ, το χτυπάμε με το σύρμα, έως ότου αφρατέψει.

Ύστερα, προσθέτουμε το αλάτι, τη μουστάρδα και το πιπέρι και τον μαϊντανό.

Χωρίζουμε το 1/3 της βουτυρένιας γέμισης και την αναμιγνύουμε με τον ψιλοκομμένο τόνο.

Τα υπόλοιπα 2/3 της βουτυρογέμισης τα αναμιγνύουμε με τα ψιλοκομμένα τουρσιά, τα αβγά και την πιπεριά.

Χωρίζετε στη μέση τη μπαγκέτα και αφαιρείτε την περισσότερη από την ψίχα της, σχηματίζοντας ένα αυλάκι.

Αλείφετε το μείγμα με τα τουρσιά και στο κέντρο βάζετε το μείγμα του τόνου.

Η κεντρική γέμιση μπαίνει πιο εύκολα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο ή ένα σακουλάκι πλαστικό που το έχουμε δέσει

και το έχουμε κόψει στη μια του γωνία για να το χρησιμοποιήσουμε αντί για κορνέ.

Ενώνουμε τα δύο κομμάτια της μπαγκέτας ώστε να ξαναπάρει το αρχικό της σχήμα, το πιέζουμε καλά και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή σε αντικολλητικό χαρτί.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ώστε το βούτυρο να ξανασφίξει.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετάκια.

Το τοποθετούμε σε πιατέλα και πάλι στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

3η Εκδοχή

Υλικά : 1 ½ φλ. λιαστές τοµάτες σε λάδι στραγγισμένες, 340 γρ. τυρί Philadephia αλλά και ¼ φλ. φρέσκο βασιλικό  xoντρoκοµµένο,

1 κ. γλ. φρέσκια µέντα χοντροκοµµένη, 1 µπαγκέτα, 1 κ. γ λ. αλάτι, ½ κ. γλ. φρεσκοτριµµένο πιπέρι μα και λίγο ακόμα φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισµα

Εκτέλεση

Κόβετε σε µεγάλα κοµµάτια τις λιαστές τοµάτες και τις ρίχνετε στο µπλέντερ. Προσθέτετε το τυρί και τα χτυπάτε αλλά προσέχετε να µη γίνουν πουρές.

Πρέπει να υπάρχουν ακόµα κοµµάτια τοµάτας. Προσθέτετε το βασιλικό, τη µέντα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάτε πάλι χωρίς να γίνουν πουρές.

Κόβετε στη µέση, κατά µήκος, την µπαγκέτα και αφαιρείτε σχεδόν όλη την ψίχα. Καλύπτετε και τις δύο πλευρές µε το µείγµα και την ξανακλείνετε.

Κόβετε τη γεµιστή φρατζόλα σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Τις τοποθετείτε σε µια πιατέλα µε µεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τις σερβίρετε σε θερµοκρασία δωµατίου.

Tip

Μπορείτε επίσης να µη χρησιµοποιήσετε µπαγκέτα, αλλά να βάλετε το µείγµα σε ένα µπολ και να το σερβίρετε σαν ντιπ µε κρακεράκια.

Αντί για Philadelphia µπορείτε να χρησιµοποιήσετε ιταλικό mascarpone.

Εννοείται πως μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε οποιοδήποτε υλικό που ταιριάζει στις γεύσεις σας.

Γενικά είναι εύκολο και με πολλές παραλλαγές. Φτιάχνεις την γέμιση που σου αρέσει, λίγο σφιχτή, γεμίζεις τις μπαγκέτες,

τυλίγεις σαν σαλάμι και αφήνεις στο ψυγείο να σφίξει. Κόβεις φετούλες και έτοιμο !

Συνταγές Πάρτυ : Γεμιστές μπαγκέτες σε διάφορες εκδοχές.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!