Συνταγές Γάμου : Σπιτικά Λικέρ με συνταγές από την Αναστασία μας 2

Συνταγές Γάμου : Σπιτικά Λικέρ με συνταγές από την Αναστασία μας 2

Συνταγές Γάμου : Σπιτικά Λικέρ με συνταγές από την Αναστασία μας 2.

Η εποχή που γίνονται πολλοί μα πάρα πολλοί γάμοι, το καλοκαιράκι και ειδικά φέτος, που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Για μερικές μέρες σκεφτήκαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στον γάμο σας, είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία,

είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο αλλά ακόμα και στο έθιμο του κρεβατιού ή σε ένα πάρτυ τύπου bachelor.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για οποιοδήποτε πάρτυ

ή την βάπτιση του παιδιού μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Ένα υπέροχο κέρασμα είναι τα διάφορα λικέρ… πόσο μάλλον αν αυτά είναι σπιτικά !

Τα περισσότερα θέλουν αρκετό χρόνο για να γίνουν, όμως αξίζουν τον κόπο.

Ας δούμε στο σημερινό, ενώ είδαμε και στο χθεσινό άρθρο μερικές από τις υπέροχες συνταγές της Αναστασίας,

η οποία έχει αδυναμία στα λικέρ και οι συνταγές της είναι εγγύηση.

Λικέρ γλυκάνισο

Μόλις το βάλεις στο στόμα καταλαβαίνεις ότι έχει κάποια σχέση με ούζο αλλά τελικά δεν είναι ούζο αλλά κάτι πιο φίνο. Πιο εκλεπτυσμένο.

Η διαδικασία παρασκευής είναι πολύ απλή. Λίγη υπομονή χρειάζεται και τίποτα άλλο.

Και επειδή ο γλυκάνισος είναι μπαχαρικό και τον βρίσκουμε όλο το χρόνο, μπορούμε να το φτιάξουμε όποια εποχή μας αρέσει.

Αρκεί να μπορούμε να περιμένουμε ενάμιση μήνα.

Υλικά για περίπου 1 λίτρο λικέρ : 3 κ. σ. σπόρους γλυκάνισου, 3 κούπες βότκα (δεν βάζουμε τσίπουρο γιατί είναι πολύ έντονο

και το τελικό αποτέλεσμα θα θυμίζει τσίπουρο με γλυκάνισο), 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σπάμε πολύ καλά στο γουδί τους σπόρους του γλυκάνισου. Τους βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με τη βότκα.

Το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για περίπου ένα μήνα, ανακινώντας πότε πότε.

Μετά από ένα μήνα βράζουμε για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ρίχνουμε στο μπουκάλι με το γλυκάνισο. Το ξαναβάζουμε σε σκοτεινό μέρος και το αφήνουμε για άλλες 15 ημέρες.

Σουρώνουμε, περνάμε από φίλτρο του καφέ (ο κοπανισμένος γλυκάνισος είναι σχεδόν σαν σκόνη και περνάει από το σουρωτήρι) και απολαμβάνουμε.

Συνταγή για σπιτικό Λικέρ αρμπαρόριζα

Η αρμπαρόριζα είναι ένα όμορφο φυτό με μωβ ανθάκια που σχηματίζουν μικρά μπουκετάκια.

Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα ενώ γενικά είναι ανθεκτικό και εύκολο στην περιποίηση φυτό.

Αρκεί να κόψετε ένα μικρό κλαδάκι από ένα φυτό, και να το μπήξετε σε λίγο χώμα. Σε λίγο καιρό θα έχετε ένα πολύ όμορφο φυτό.

Λόγω του χαρακτηριστικού της αρώματος χρησιμοποιείται συχνά στη ζαχαροπλαστική, συνήθως για να αρωματίσει γλυκά του κουταλιού.

Επίσης με τα φύλλα της μπορείτε να φτιάξετε υπέροχο λικέρ σε λίγες μόλις ώρες.

Υλικά : 1,5 λίτρο ροζέ ή κόκκινο ξηρό κρασί, 1 κιλό ζάχαρη, 55 – 60 φύλλα αρμπαρόριζας (ανάλογα με το μέγεθος)

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα φύλλα που έχουμε πλύνει πολύ καλά και έχουμε στεγνώσει.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη. Το επόμενο πρωί σουρώνουμε το λικέρ και εμφιαλώνουμε.

Επειδή μπορούμε να βρούμε σχεδόν όλο το χρόνο αρμπαρόριζα, μπορούμε να φτιάχνουμε μικρές ποσότητες από το λικέρ μας.

Το οποίο λικέρ επειδή στην ουσία είναι ένα αρωματικό γλυκό κρασί μπορεί να μπει εύκολα στα φαγητά μας.

Περισσότερες συνταγές για σπιτικά λικέρ από την Αναστασία θα βρείτε εδώ (κλικ σον σύνδεσμο).

Συνταγές Γάμου : Σπιτικά Λικέρ με συνταγές από την Αναστασία μας 2.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!