Συνταγές Γάμου : Καριόκες με κακάο από την Αναστασία

Συνταγές Γάμου : Καριόκες με κακάο από την Αναστασία

Συνταγές Γάμου : Καριόκες με κακάο από την Αναστασία.

Η εποχή που γίνονται πολλοί μα πάρα πολλοί γάμοι, το καλοκαιράκι και ειδικά φέτος, που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Για μερικές μέρες σκεφτήκαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στον γάμο σας,

είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία, είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο αλλά ακόμα και στο έθιμο του κρεβατιού ή σε ένα πάρτυ τύπου bachelor.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για οποιοδήποτε πάρτυ ή την βάπτιση του παιδιού μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Ένα ακόμη ωραίο κέρασμα είναι οι καριόκες και φυσικά τις φτιάχνουμε με την δοκιμασμένη συνταγή της Αναστασίας μας.

Πρόκειται για μία σπάνιας γεύσης σοκολατένια λιχουδιά, που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, ξεκινώντας από τον ήχο ξετυλίγματος του γνωστού αλουμινόχαρτου

που την περιτυλίγει, προκαλώντας μας ακατάσχετη σιελόρροια και αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το σοκολατένιο λαχταριστό μισοφέγγαρο της καριόκας,

περνώντας στο άρωμα των πάμπολλων συστατικών της, που αναδύονται στην πρώτη κιόλας δαγκωνιά και στις αμέτρητες γεύσεις και υφές που κατακλύζουν τον ουρανίσκο μας.

Φτιάξτε τις και απολαύστε τις και μην ξεχνάτε ότι στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν τουλάχιστον για 3 μήνες.

Υλικά : 225 γραμ. μπισκότα τύπου πτι – μπερ, 130 γραμ. καρύδια, 20 ml κονιάκ ή ρακόμελο, 1/4 κουταλάκι κανέλα, 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο,

1 κουτάλια μέλι, 25 γραμ. κακάο, 100 γραμ. λιωμένο βούτυρο, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 100 γραμ. ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη : 400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα πολυμηχάνημα ρίχνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν άλλα όχι να γίνουν πούδρα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο καθώς και το ζαχαρούχο γάλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε στον πάγκο δυο κομμάτια μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Πιέζουμε με τα χέρια ώστε να σφίξει και ρολάρουμε να πάρει ένα κυκλικό σχήμα.

Αφήνουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα ή στο ψυγείο για 3 ώρες.

Αφού παγώσει, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες πάχους 1,5 – 2 εκ.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Με μια τσιμπίδα βουτάμε κάθε κομμάτι καριόκα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Τέλος, αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και σερβίρουμε. Μπορούμε να τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο και να αποθηκεύσουμε.

Συνταγές Γάμου : Καριόκες με κακάο από την Αναστασία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!