Συνταγές Γάμου : Δίπλες οι παραδοσιακές

Συνταγές Γάμου : Δίπλες οι παραδοσιακές

Συνταγές Γάμου : Δίπλες οι παραδοσιακές.

Η εποχή που γίνονται πολλοί μα πάρα πολλοί γάμοι, το καλοκαιράκι και ειδικά φέτος, που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Για μερικές μέρες σκεφτήκαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στον γάμο σας, είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία,

είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο αλλά ακόμα και στο έθιμο του κρεβατιού ή σε ένα πάρτυ τύπου bachelor.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για οποιοδήποτε πάρτυ

ή την βάπτιση του παιδιού μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Ξεκινάμε με παραδοσιακές Δίπλες, οι οποίες είναι απαραίτητες στον γάμο, ειδικά σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας μας.

Υλικά : 12 αυγά, 2 κ. γ. ξύδι, 1 σφηνάκι (περίπου 30 ml) ούζο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (υπολογίστε 1 με 1, 5 κιλό), Λάδι για το τηγάνισμα (ελαιόλαδο)

Για το γαρνίρισμα : κανέλα, Σουσάμι, μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το ξύδι που θα κάνει τις δίπλες μας τραγανές και το ούζο που θα εξουδετερώσει τη μυρωδιά του αυγού και θα τις κάνει να μοσχοβολάνε.

Ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα αρκετά σφιχτό ζυμάρι το οποίο στη συνέχεια θα ανοίξουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.

Κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου 3 x 25-30 εκατοστά.

Αν έχουμε το ειδικό κυματιστό ροδάκι τις κόβουμε με αυτό. Διαφορετικά χρησιμοποιούμε τον κόφτη της πίτσας ή ακόμα και ένα απλό μαχαίρι.

Με τις λωρίδες από το ζυμάρι σχηματίζουμε το γράμμα Ζ και στο τέλος ενώνουμε καλά τις άκρες του.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο να κάψει καλά. Μπόλικο λάδι.

Ρίχνουμε τις δίπλες μία μία και τις πιέζουμε με πιρούνι μέσα στο λάδι για να τηγανιστούν καλά και να κάνουν φουσκάλες.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.

Αγαπώ αυτό το γλυκό. Για την ασύγκριτη γεύση του. Απλή γεύση. Λιτή.

Που όμως μέσα από αυτή την απλότητα βγαίνει η υπεροχή του.

Το αγαπώ γιατί ότι μου θυμίζει χαρές και μόνο χαρές. Αρραβώνες, γάμους, βαφτίσια, γεννητούρια, εγκαίνια σπιτιών ή επαγγελματικών χώρων.

Δεν υπήρχε χαρά που να μην κεράσουν δίπλες οι γιαγιάδες μας.

Οι νοικοκυρές εκείνες που με πολύ απλά υλικά του τόπου μας (αυγά, αλεύρι, λάδι και μέλι) είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν κάτι που άγγιζε την τελειότητα.

Συνταγές Γάμου : Δίπλες οι παραδοσιακές.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!