Συνταγές Γάμου : Αμυγδαλωτά ή Χιονούλες από την Αναστασία

Συνταγές Γάμου : Αμυγδαλωτά ή Χιονούλες από την Αναστασία

Συνταγές Γάμου : Αμυγδαλωτά ή Χιονούλες από την Αναστασία.

Η εποχή που γίνονται πολλοί μα πάρα πολλοί γάμοι, το καλοκαιράκι και ειδικά φέτος, που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Για μερικές μέρες σκεφτήκαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στον γάμο σας, είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία,

είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο αλλά ακόμα και στο έθιμο του κρεβατιού ή σε ένα πάρτυ τύπου bachelor.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για οποιοδήποτε πάρτυ

ή την βάπτιση του παιδιού μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Δυο ακόμα υπέροχες συνταγές από την Αναστασία μας θα δούμε σήμερα, τη συνταγή για Αμυγδαλωτά με ζαχαρούχο γάλα

αλλά και τη συνταγή για Χιονούλες που μπορούμε να τις έχουμε λευκές ή… σκούρες αν τις καλύψουμε με σοκολάτα.

Αμυγδαλωτά

Υλικά : 500 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και στεγνωμένα πολύ καλά, 2 φλιτζάνια γάλα ζαχαρούχο, 8 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό μα και 1/2 φλιτζάνι ανθόνερο,

30 γαρύφαλλα, 500 γρ ζάχαρη άχνη, λίγο βούτυρο για το ταψί αλλά και λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα του ταψιού

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το σιμιγδάλι και 6 κουταλιές ανθό νερό.

Ζυμώνουμε το μείγμα.

Πλάθουμε τα γλυκά μας σε σχήμα μικρού αχλαδιού και καρφώνουμε στην κορυφή από ένα γαρύφαλλο.

Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε σειρές και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά.

Όταν κρυώσουν τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ανθόνερο και κοσκινίζουμε αρκετή ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Χιονούλες

Υλικά για 30 – 35 κομμάτια : 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 250 γρ ινδοκάρυδο για τις χιονούλες συν λίγη ακόμα για το τύλιγμα αλλά και 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας. Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα.

Πλάθουμε τις χιονούλες μας σε μέγεθος καρυδιού βρέχοντας τα χέρια μας συχνά.

Τυλίγουμε στο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξουν.

Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα σε μπεν Μαρί και να βουτήξουμε μέσα τα μπαλάκια μας για να γίνουν σοκολατάκια τύπου bounty.

Συνταγές Γάμου : Αμυγδαλωτά ή Χιονούλες από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!