Συνταγές Γάμου : 4 Παραδοσιακά γλυκά γάμου

Συνταγές Γάμου : 4 Παραδοσιακά γλυκά γάμου

Συνταγές Γάμου : 4 Παραδοσιακά γλυκά γάμου.

Η εποχή που γίνονται πολλοί μα πάρα πολλοί γάμοι, το καλοκαιράκι και ειδικά φέτος, που λόγω covid οι περισσότεροι είχαμε αναβάλλει τέτοιες εκδηλώσεις.

Για μερικές μέρες σκεφτήκαμε να προτείνουμε κάποιες συνταγές που μπορούν να αξιοποιηθούν στον γάμο σας, είτε σαν κέρασμα στην εκκλησία,

είτε στο σπίτι, πριν ή μετά το μυστήριο αλλά ακόμα και στο έθιμο του κρεβατιού ή σε ένα πάρτυ τύπου bachelor.

Βέβαια πολλές από αυτές τις συνταγές, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα και για οποιοδήποτε πάρτυ ή την βάπτιση του παιδιού μας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε.

Σήμερα θα σου δείξω πως να κάνεις 4 παραδοσιακά γλυκά γάμου, τα οποία είναι και τα δημοφιλέστερα.

Πως να φτιάξεις 4 γλυκά γάμου με συνταγές που βρήκαμε στο ediva.gr.

Μπισκότα γάμου (μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα) σε σχήμα νυφικού ή ότι άλλο θέλετε.

Υλικά για το μπισκότο : 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, 210 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό, 1 βανίλια, 300γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ρίξε τα υλικά με την σειρά που σου τα έχω δώσει. Όταν φτάσει η στιγμή να βάλεις το αλεύρι βάλε το μίξερ στο χαμηλό

και ανακάτεψε μέχρι να έχει απορροφηθεί το αλεύρι. Έπειτα σε ένα καθαρό πάγκο βάλε τη ζύμη και ξεκίνησε με απαλές κινήσεις

να ζυμώνεις το ζυμαράκι σου. Άπλωσε τη ζύμη σου να είναι λεπτή, σκέπασε την με ζελατίνα και βάλε την στο ψυγείο για 2 ώρες.

Με κουπ-πατ μετά δώσε ότι σχήμα θέλεις- νυφικό, καρδούλα- και βάλε τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Υλικά για την ζαχαρόπαστα : 320 γρ. ζάχαρη άχνη, 4 γρ. βρώσιμης ζελατίνης, 2 – 3 κ. σ. γλυκόζη, 1/2 φλ. του καφέ νερό, ½ κ. γ βανίλια σε υγρή μορφή, 1 κ. γ. αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό και τη ζελατίνη να κάτσει 5 λεπτά. Ύστερα βάλε το κατσαρολάκι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψε

μέχρι να λιώσει. Έπειτα κλείσε το μάτι και πρόσθεσε τη γλυκόζη. Πρόσθεσε και τη βανίλια εφόσον έχουν ανακατευθεί όλα.

Σε ένα μπολ, βάλε τη ζάχαρη άχνη και πρόσθεσε το υγρό μείγμα.

Ανακάτεψε αρχικά με ένα κουτάλι για να μην καείς και έπειτα με τα χέρια. Αφού ζυμώσεις μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, πρόσθεσε το βούτυρο.

Άμα το ζυμάρι κολλάει βάλε λίγη ακόμα άχνη ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμη, άπλωσε την πάνω από τα μπισκότα και όση περισσέψει, τύλιξε την σε μεμβράνη και βάλε την στο ψυγείο.

Συνταγές Γάμου : 4 Παραδοσιακά γλυκά γάμου…

Ξεροτήγανα

Για τη ζύμη : 1 κιλό αλεύρι σκληρό, 1 κρασοπότηρο ρακή, 1 κ. σ. λάδι, 1 κ. σ. αλάτι, νερό περίπου 2 φλιτζάνια  (μπορεί να πάρει και παραπάνω).

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάλε το αλεύρι, κάνε μια γούβα στη μέση και ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ξεκίνα σιγά σιγά να ζυμώνεις μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Άφησε τη ζύμη για λίγο να ξεκουραστεί.

Άνοιξε πολύ λεπτό φύλο και σε μήκος περίπου ένα μέτρο και κόψε το σε 4 λωρίδες.

Ρίξε λάδι σε ένα τηγάνι και ξεκίνα να τυλίγεις κάθε λωρίδα, πρώτα στα 2 δάχτυλα μετά στα 3 και τέλος στα 4 δάχτυλα

μέχρι να τελειώσει η λωρίδα. Ρίξε την κάθε τυλιγμένη λωρίδα στο καυτό λάδι και με προσοχή γύρνα τα ξεροτήγανα να μην χαλάσει το σχήμα.

Αφού ροδίσουν, βάλε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Για το σιρόπι : 1 κιλό ζάχαρη, 1/2 κιλό νερό, 5 – 6 κ. σ. κανέλα, 1/2 κρασοπότηρο μέλι, λεμόνι, καρύδια, κανέλα και σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Αφού πάρει μια βράση, απόσυρε το από την φωτιά

και περίχυσε το πάνω από τα τραγανά ξεροτήγανα σου. Πασπάλισε με κανέλα. καρύδια και σουσάμι.

Αμυγδαλωτά

Υλικά : 5 κούπες ασπρισμένα και ελαφρώς αλεσμένα αμύγδαλα, 1,5 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα ανθόνερο, 2 ασπράδια από αυγά,

2 – 2,5 κούπες άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα, καρφάκια από γαρύφαλλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Άλεσε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Βάλε τα σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη ζάχαρη, τα ασπράδια από τα αυγά- αφού πρώτα τα έχεις κάνει μαρέγκα-

και πέντε κουταλιές ανθόνερο. Ανακάτεψε μαλακά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μια ωρίτσα.

Ύστερα πάρε ποσότητα ίση με ένα κάστανο και ξεκίνα να τα πλάθεις έως να τους δώσεις ένα σχήμα αχλαδιού.

Βάλε τα σε μια λαδόκολλα και σε ένα ταψί και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για μισή ώρα.

Στα 20 λεπτά σκέπασε τα με ένα λαδόχαρτο για να μην σκουρύνουν.  Σε ένα μπολ ρίξε το υπόλοιπο ανθόνερο και αφού ψηθούν τα αμυγδαλωτά σου,

πέρνα τα ένα ένα από το ανθόνερο. Πασπάλισε τα με άχνη ζάχαρη και ένα καρφάκι γαρύφαλλο στην κορυφή. Έτοιμα!

Μπεζέδες

Υλικά : 190 γρ. ασπράδι αυγού, 190 γρ. ζάχαρη, 190 γρ. άχνη ζάχαρη, 1κ.γ. κορν φλάουρ, άρωμα της αρεσκείας σου

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτύπα σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Κοσκίνισε την άχνη ζάχαρη και ρίξε την σιγά σιγά στο μείγμα.

Με μια σπάτουλα πάρε ότι έχει στα πλαϊνά για να ανακατευτεί καλά. Τέλος πρόσθεσε το άρωμα της αρεσκείας σου.

Εγώ προτιμώ βανίλια αλλά μπορείς να βάλεις και πορτοκάλι και μαστίχα και ό,τι σου αρέσει. Βάλε το μείγμα σε ένα κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα

ξεκίνα να σχηματίζεις του μπεζέδες. Βάλε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 για μιάμιση ώρα, χωρίς να ανοίξεις καθόλου τον φούρνο.

Συνταγές Γάμου : 4 Παραδοσιακά γλυκά γάμου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!