Συνταγές Χριστουγέννων από την Αναστασία–Μέρα 1–Παραμονή

Συνταγές Χριστουγέννων από την Αναστασία–Μέρα 1–Παραμονή

Συνταγές Χριστουγέννων από την Αναστασία–Μέρα 1–Παραμονή.

Μέρα 1- Παραμονή Χριστουγέννων : Συνεχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση με Συνταγές Χριστουγέννων από την Αναστασία.

Συνεχίζουμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων, που είναι αύριο, με τουλάχιστον μια συνταγή ανά ημέρα, γλυκιά ή αλμυρή.

Μετράμε λοιπόν σήμερα 1 ημέρα, για την μεγάλη γιορτή με συνταγή για Gluhwein το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων.

Παραμονή Χριστουγέννων…

Λαμπιόνια, κεράκια αναμμένα και για τους πιο τυχερούς τζάκι.

Οπότε τι καλύτερο από μια κούπα ζεστό κρασί που θα απολαύσουμε αγκαλιά με τους αγαπημένους μας ;

Ιδιαιτέρα αγαπητό στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος και στη δική μας χώρα.

Ο τρόπος παρασκευής του πάνω κάτω ίδιος.

Κόκκινο κρασί, πορτοκάλι, μπαχαρικά, κάποιο γλυκαντικό και ένα δυνατό ποτό που σιγοβράζουν για λίγα λεπτά σε κατσαρολάκι για να βγάλουν τα υπέροχα αρώματα τους και να δέσουν μεταξύ τους.

Προσοχή! Δεν πρέπει να βράσει γιατί εξατμίζεται το αλκοόλ.

Το ζεστό κρασί σερβίρεται σε κούπα που θα το κρατήσει για περισσότερη ώρα ζεστό.

 

 

Ο δικός μου αγαπημένος συνδυασμός είναι 3/4 της κούπας κόκκινο κρασί, 1/2 πορτοκάλι το οποίο στύβω μέσα στο κατσαρολάκι και στη συνέχεια το ρίχνω μέσα για να βγάλει τα αρώματα του.

Προσθέτω 1 κ. γ. μέλι, 1 ξύλο κανέλα σπασμένο στη μέση, 2 σπόρους κάρδαμο, 3-4 γαρύφαλλα και μισό αστεροειδή γλυκάνισο.

Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω μισό σφηνάκι λικέρ βύσσινο, σπιτικό με βάση το μπράντι.

Το λικέρ είναι αυτό που απογειώνει τη γεύση του ποτού μας και βγάζει πιο έντονα τα αρώματα του κρασιού και των μπαχαρικών.

Αν δεν έχετε λικέρ βύσσινο μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε λικέρ με βάση το μπράντι ή ακόμα και σκέτο μπράντι.

Απλά αν δεν βάλετε λικέρ βάλτε λίγο παραπάνω μέλι μιας και τα λικέρ περιέχουν ζάχαρη.

Για το σερβίρισμα θα πρότεινα το κλασικό ποτήρι του κονιάκ που μας χαρίζει άπλετη θέα από το υπέροχο χρώμα του κρασιού μας (εξάλλου Gluhwein σημαίνει Χρυσό Κρασί)

δίνοντας μας παράλληλα τη δυνατότητα να το κρατήσουμε ζεστό με την παλάμη μας.

 

 

Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε !

Όπως θα ξέρετε ήδη, όσοι παρακολουθείτε τακτικά το site μας, η Αναστασία μας είναι η ψυχή στην κατηγορία Συνταγές !

Εκεί μας δίνει συνταγές, ιδέες, συμβουλές και μοιράζεται μαζί μας τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας.

Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική και μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Μέρα 1- Παραμονή Χριστουγέννων : Συνεχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση με Συνταγές Χριστουγέννων από την Αναστασία.

Τις συνταγές των Χριστουγέννων και όχι μόνο, μπορείτε να βρίσκετε στην ανάλογη κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

Συνταγές Χριστουγέννων από την Αναστασία–Μέρα 1–Παραμονή.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!