Συκώτι ριγανάτο η συνταγή μας από την Αναστασία για σήμερα

Συκώτι ριγανάτο η συνταγή μας από την Αναστασία για σήμερα

Συκώτι ριγανάτο η συνταγή μας από την Αναστασία για σήμερα.

Το συκώτι είναι ένα κομμάτι κρέατος το οποίο αρκετές φορές συστήνουν οι γιατροί να τρώμε, ιδίως όσοι έχουν πρόβλημα με έλλειψη σιδήρου.

Ωστόσο δεν αρέσει σε όλους λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Σήμερα σας παρουσιάζουμε έναν τρόπο μαγειρέματος από τον Άκη Πετρετζίκη

που θα κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να το δοκιμάσουν. Πάμε να το δούμε αναλυτικά.

Υλικά : 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, γάλακτος, 1 – 2 κ. σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, από 1 – 2 λεμόνια, 100 γρ. νερό, 1 κ. σ. μέλι,

1 κ. σ. ρίγανη, 1 κ. σ. κοφτή μουστάρδα, 1 σκ. σκόρδο, 1 κ. γ. δεντρολίβανο ενώ για το σερβίρισμα, πατάτες τηγανητές αλλά και ρίγανη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες 1 εκ. και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 1 λεπτό για να πάρει χρώμα. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για επιπλέον 1 λεπτό.

Σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια, βάζουμε το νερό, το μέλι, ρίγανη, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Βάζουμε δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε συνολικά το συκώτι για 4-5 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνει αρκετά σκληρό.

Αφαιρούμε από φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ρίγανη.

Tip : Αν το συκώτι μας δεν είναι από μοσχάρι γάλακτος τότε το βάζουμε ολόκληρο σε μπολ με φρέσκο γάλα, ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και φασκόμηλο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες. Το σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε τη συνταγή μας όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Συκώτι ριγανάτο η συνταγή μας από την Αναστασία για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!