Σπιτική λεμονάδα η σημερινή μας συνταγή

Σπιτική λεμονάδα η σημερινή μας συνταγή

Σπιτική λεμονάδα η σημερινή μας συνταγή.

Σήμερα αποφασίσαμε με την Αναστασία να αναρτήσουμε την υπέροχη και πανεύκολη σπιτική λεμονάδα που φτιάχνω συχνά

και συνήθως όταν οι καλοί μου φίλοι και γείτονες που έχουν λεμονιές με προμηθεύουν με μπόλικα λεμονάκια.

Στύβω λοιπόν τα περισσότερα και αφού αποθηκεύσω κάποιο μέρος χυμού στην κατάψυξη, τόσο σε παγάκια,

όσο και σε κάποιο μπουκαλάκι, φτιάχνω οπωσδήποτε λεμονάδα που την λατρεύουμε οικογενειακώς.

Δεν θυμάμαι αν μου την έδωσε κάποια φίλη ή φίλος ή αν την βρήκα στο διαδίκτυο, καθώς πάνε κάποια χρόνια…

Οπότε τη μοιράζομαι μαζί σας και ζητώ συγγνώμη που δεν αναφέρω την πηγή μου…

Με τα παρακάτω υλικά θα βγάλεις περίπου 1 μπουκάλι του λίτρου συμπυκνωμένη λεμονάδα.

Υλικά : 650 ml χυμό λεμόνι (όσο πιο αγνά λεμόνια βρεις, τόσο καλύτερα),  200 ml νερό, 600 gr ζάχαρη,

1 λεμόνι χωρίς κερί για να πάρεις τη φλούδα του

Εκτέλεση

Ξεκινάς στύβοντας τα λεμόνια σου. Το πόσα λεμόνια θα χρειαστείς εξαρτάται από τον τύπο τους και το πόσο χυμό θα βγάλουν.

Ξεκίνα με περίπου 3 κιλά και βλέπεις.

Αφού τελειώσεις με το στύψιμο βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και άσε τα να σιγοβράσουν

σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι.

Μην ξεχάσεις να βάλεις στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τη φλούδα από το λεμόνι σου. Ήδη θα πρέπει να σου έχει σπάσει τη μύτη η μυρωδιά…

Όσο το σιρόπι σου σιγοβράζει μπορείς να σουρώσεις τον χυμό λεμόνι που έχεις στύψει.

Δεν θέλεις να πίνεις λεμονάδα με πραγματάκια μέσα ε;

Τέλος, όταν το σιρόπι σου είναι έτοιμο χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα

και τον χυμό λεμόνι. Το αφήνεις να πάρει μια ακόμη βράση και το κατεβάζεις από τη φωτιά.

Η σπιτική λεμονάδα σου είναι έτοιμη! Άσε την να κρυώσει και βάλε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι (εγώ δεν αποστειρώνω

το γυάλινο μπουκάλι) για να τη φυλάξεις στο ψυγείο!

Σερβίρεις σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο αλλά και χρωματιστό καλαμάκι!

Σημείωση : Επειδή μερικές φορές είναι πολύ γλυκιά, φτιάχνω τη συνταγή με λίγο λιγότερη ζάχαρη

ή όταν την βάζουμε στο ποτήρι για να πιούμε, βάζουμε μέσα και ένα παγάκι λεμόνι.

Σπιτική λεμονάδα η σημερινή μας συνταγή.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!