Σουτζούκια με αυγά η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Σουτζούκια με αυγά η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Σουτζούκια με αυγά η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Μια απλή αλλά ιδιαίτερα γευστική και πολύ… μερακλίδικη συνταγή θα δούμε σήμερα. Για μεζεδάκι με την παρέα, για ένα κρασί ή μια ρακί ή και για κυρίως φαγητό.

Υλικά : 100 γραμμάρια σουτζούκι κομμένο σε λεπτές φέτες, 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στο χοντρό, 5 αυγουλάκια, 2 κ. σούπας γάλα,

100 γρ. φέτα, ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το σουτζούκι. Το βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε να μείνει ζεστό, ενώ δεν αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ρίχνουμε 1 κ. σ. λάδι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά της και να αρχίσει να μοιάζει με σάλτσα.

Χτυπάμε τα αυγουλάκια καλά σε ένα βαθύ μπολ με ένα πιρούνι και αν θέλουμε προσθέτουμε 2 κ. σούπας γάλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ρίχνουμε τα αυγουλάκια στο τηγάνι και αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήνουμε πάλι για λίγο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις φτάσουν στο επίπεδο ψησίματος που μας ταιριάζει, ρίχνουμε μέσα το σουτζούκι και τη φέτα και σερβίρουμε!

Αν θέλουμε να έχουμε ένα πιο χορταστικό πιάτο, ειδικά για κυρίως γεύμα, μπορούμε πριν ρίξουμε τα αυγά να προσθέσουμε μια μέτρια πατάτα κομμένη σε μπαστουνάκια που έχουμε από πριν τηγανίσει.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της,

τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα

εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει

πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Σουτζούκια με αυγά η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!