Σαλάτα του Καίσαρα με συνταγή από την Αναστασία μας

Σαλάτα του Καίσαρα με συνταγή από την Αναστασία μας

Σαλάτα του Καίσαρα με συνταγή από την Αναστασία μας.

Μια υπέροχη σαλάτα, πεντανόστιμη και πρωτίστως πολύ γρήγορη, εφόσον υπάρχει έτοιμο κοτόπουλο που μας περίσσεψε, ενώ καλύπτει τουλάχιστον 4 άτομα.

Είναι τόσο χορταστική που μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά για περίπου 4 μερίδες : 1 iceberg, κοτόπουλο (1- 1 ½ στήθος – είτε μαγειρεμένο που μας έχει περισσέψει, είτε φτιάχνουμε για την σαλάτα μας,

με όποιον τρόπο θέλουμε – βραστό – ψητό ακόμη και τηγανητό), 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι (από κονσέρβα), 4 κ. σ μαγιονέζα, 2 κ. σ μουστάρδα,

2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες) – προαιρετικά, ½ κ. γ αλάτι, ½ κ. γ πιπέρι μαύρο, 3 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο,

½ φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ χυμό λεμόνι, κρουτόν, 50 gr παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το iceberg, το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες και στραγγίζουμε.

Αν υπάρχει έτοιμο κοτόπουλο, κόβουμε σε κομματάκια. Εάν πρόκειται να το μαγειρέψετε, η πιο εύκολη διαδικασία είναι : πλένουμε το στήθος,

το στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας, ενώ το κόβουμε σε κομματάκια για να ψηθεί πιο γρήγορα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε

σε ήδη ζεσταμένο αντικολλητικό τηγανάκι με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Διαφορετικά το βράζουμε ή το ψήνουμε στον φούρνο.

Για το dressing : Βάζουμε σε ένα μπολάκι την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο (τριμμένο), το λεμόνι, αλάτι μα και πιπέρι,

ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Σε ένα μπολ ή και απευθείας σε πιάτα βάζουμε τα υλικά με την εξής σειρά : iceberg, καλαμπόκι, σως, κρουτόν,

κοτόπουλο, παρμεζάνα. Ιδανικά ανακατεύουμε τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσουμε να τρώμε.

Καλή όρεξη!

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αγαπάει την κουζίνα και δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται ενώ συνήθως τα αποτελέσματα των δοκιμών της είναι πετυχημένα και αμέσως μετά τα μοιράζεται μαζί μας.

Σαλάτα του Καίσαρα με συνταγή από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!