Ψάρι με τσιγαριστά χόρτα η συνταγή μας σήμερα

Ψάρι με τσιγαριστά χόρτα η συνταγή μας σήμερα

Ψάρι με τσιγαριστά χόρτα η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Ξέρετε την αγάπη που έχω στην Κρήτη μα και την Κρητική κουζίνα.

Μπορεί να είναι χειμώνας με φουρτούνες και τρικυμίες αλλά έχει και μέρες με μπονάτσα και καλό καιρό. Ψάρι θα φάμε ότι καιρό και να κάνει.

Και από τα βουνά τι θα πάρουμε τέτοια εποχή; Μα τα χόρτα! Η φύση μουσκεμένη από τις βροχές γεννά μια ποικιλία χόρτων που μόνο σε αυτό το νησί

το ευλογημένο, την Κρήτη, μπορείς να βρεις. Ψάρι από την θάλασσα αλλά και χόρτα από το βουνό, υπάρχει πιο υγιεινός συνδυασμός;

Αυτή την επιλογή έκανα και εγώ σήμερα και σας καλώ να γευτούμε μαζί τους θησαυρούς της φύσης.

Υλικά : 500 γρ ψάρι (τσιπούρα, φιλέτο βακαλάος, πεσκανδρίτσα, πέρκα, παγκάσιους), 1 κ. διάφορα τσιγαριστά χόρτα (γαλατσίδες,

μάραθο, πράσα, τσόχους, καυκαλίθρες, σέσκουλα, βρούβες αλλά και λάπαθα), 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 100 ml ελαιόλαδο,

χυμό από δυο λεμόνια, 1 κουταλιά αλεύρι, αλάτι μα και πιπέρι

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε φιλέτο βακαλάου θα πρέπει δυο μέρες πριν να τον έχουμε ξαρμυρίσει. Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το ψάρι

θα αλατίσουμε και θα ρίξουμε χυμό από μισό λεμόνι, ενώ το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψήσουμε τα χόρτα.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα πολύ καλά, κόβουμε σε μέτριο μέγεθος εκτός από το μάραθο που θα ψιλοκόψουμε.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα χόρτα και αφήνουμε να τσιγαριστούν αρκετά.

Ρίχνουμε αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (θα κατεβάσουν νερό και τα χόρτα) και αφήνουμε να ξεροψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία.

Απλώνουμε το ψάρι πάνω στα χόρτα και προσθέτουμε λίγο νερό, κλείνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για ένα τέταρτο περίπου.

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και λίγο νερό, να μην έχει κόμπους, προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε πάνω από το φαγητό, ανακινούμε τη κατσαρόλα κυκλικά (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία !!!

Ψάρι με τσιγαριστά χόρτα η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!