Πορτοκαλόπιτα από την Αναστασία μας η σημερινή συνταγή

Πορτοκαλόπιτα από την Αναστασία μας η σημερινή συνταγή

Πορτοκαλόπιτα από την Αναστασία μας η σημερινή συνταγή.

Αν και η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό που τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο και μάλιστα ταιριάζει τέλεια με παγωτό το καλοκαίρι,

στο σπίτι μου δεν λείπει ποτέ τις γιορτές. Ο χειμώνας είναι η εποχή που τα πορτοκάλια είναι σε αφθονία και επειδή δεν υπάρχουν και τόσο πολλά φρούτα,

όπως το καλοκαίρι, η μυρωδιά τους είναι συνδεδεμένη με τις γιορτές. Είναι ένα εύκολο σιροπιαστό γλυκό με φύλλο.

Η αγαπημένη μου συνήθεια είναι να ξεροψήνω το φύλλο πριν το ρίξω στο γλυκό, ενώ η κόρη μου τρελαίνεται να το σπάζει και να το ρίχνει μέσα.

Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξουμε;

Υλικά : 5 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 2 βανίλιες, 2 φακελάκια baking powder, 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό,

ξύσμα από 2 πορτοκάλια αλλά και 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό

Για το σιρόπι : 3 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό καθώς και χυμό από 4 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο κρούστας, ενώ προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα να βρεχτούν καλά με τα υγρά.

Ρίχνουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.

Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα ψήνουμε τα φύλλα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Βράζουμε το σιρόπι για 15 – 20 λεπτά και το ρίχνουμε στην καυτή πίτα, ενώ γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει

καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας

ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Πορτοκαλόπιτα από την Αναστασία μας η σημερινή συνταγή.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!