Πίτα με παντζάρια και φέτα η συνταγή μας για σήμερα

Πίτα με παντζάρια και φέτα η συνταγή μας για σήμερα

Πίτα με παντζάρια και φέτα η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Μια ακόμα υπέροχη αλλά και ιδιαίτερη πίτα που έμαθα από τον αγαπημένο Άκη Πετρετζίκη, την έφτιαξα και φυσικά σας την προτείνω σήμερα.

Υλικά : 1 φύλλα σφολιάτας, 20 γρ. ελαιόλαδο, 1 σκ. Σκόρδο, 200 γρ. σπανάκι, φρέσκο, 2 κ. σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα,

250 γρ. φέτα, σκληρή, 250 γρ. παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα, 2 κ. σ. φουντούκια, ψιλοκομμένα, φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

Καρφώνουμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσει πολύ και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να να χρυσαφίσει ελαφρά και να φουσκώσει λίγο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Κόβουμε τα φύλλα σπανακιού με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο πιρούνι ώστε να χάσει ελαφρά τον όγκο του το σπανάκι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι να χάσει τα περιττά υγρά του.

Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε ένα μπολ.

Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα φουντούκια ψιλοκομμένα, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το σπανάκι κατά μήκος της σφολιάτας αφήνοντας 1-2 εκ. γύρω γύρω σαν περιθώριο.

Καλύπτουμε με το μείγμα της φέτας, παντζάρια- φουντούκια. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Πίτα με παντζάρια και φέτα η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!