Πατατόρυζο μας προτείνει η Αναστασία μας για σήμερα

Πατατόρυζο μας προτείνει η Αναστασία μας για σήμερα

Πατατόρυζο μας προτείνει η Αναστασία μας για σήμερα.

Το σημερινό φαγητό συνοδεύεται από πολλές μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και ταξίδευε

στα πέρατα της γης, ενώ είχαμε μείνει πίσω η μητέρα μου με τον αδελφό μου και εμένα. Σε μια εποχή που η επικοινωνία

με τους ναυτικούς μας ήταν εξαιρετικά δύσκολη και στην καθημερινότητα μας λειτουργούσαμε ουσιαστικά σαν μονογονεϊκή οικογένεια.

Με τη μάνα μου να είναι επιφορτισμένη με όλες τις ευθύνες του νοικοκυριού μα και της ανατροφής δύο παιδιών,

όπως κάνουν οι χιλιάδες ηρωίδες σύζυγοι των ναυτικών μας.

Ένα καθημερινό πρόβλημα ήταν το τι φαγητό θα φάμε σήμερα. Όταν λοιπόν η μαμάκα μου ξέμενε από ιδέες αλλά ενίοτε και από υλικά

στην κουζίνα της, μας έφτιαχνε πατατόρυζο. Ένα φαγάκι τόσο απλό μα και εύκολο και με υλικά που σχεδόν πάντα υπήρχαν στο σπίτι της.

Αυτές οι μνήμες μου ξύπνησαν σήμερα που θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά : 4 πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους, 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ, 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (προαιρετικά),

1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι αλλά και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο, λίγη κανέλα τριμμένη, 2 – 3 κόκκους μπαχάρι ολόκληρο, αλάτι μα και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί για λίγο και βάζουμε της πατάτες να σοταριστούν.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ενώ σοτάρουμε ακόμα για 3 λεπτά. Μετά προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες.

Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες και το ντοματοπολτό μα και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μισοψηθεί.

Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε στο φαγητό. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι, κανέλα τριμμένη που θα δώσει το αγαπημένο μου άρωμα αλλά και το μπαχάρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι και να χυλώσουν οι πατάτες. Ρίχνουμε ελάχιστο ακόμα λάδι και σβήνουμε το φαγητό.

Παρατήρηση : Νερό βάζουμε όσο χρειαστεί για να μην μας κόλληση.

Προσέχουμε όταν σβήσουμε το μάτι να υπάρχει ακόμα λίγο νερό στην κατσαρόλα γιατί το ρύζι όσο μένει φουσκώνει και δεν θέλουμε να μας γίνει σαν λαπάς.

Πατατόρυζο μας προτείνει η Αναστασία μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!