Πατάτες γιαχνί η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Πατάτες γιαχνί η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα

Πατάτες γιαχνί η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Το φαγητό που σας γράφω σήμερα, το έφαγα πρόσφατα σε φιλικό σπίτι. Το είχε φτιάξει η φίλη μου και μου έδωσε λίγο να δοκιμάσω.

Ομολογώ ότι στην αρχή, μόλις άκουσα την περιγραφή του, δεν ενθουσιάστηκα. Αλλά τελικά είχα άδικο. Γιατί για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε

ο κανόνας της μαγειρικής που λέει ότι δεν χρειάζονται πολλά υλικά για να φτιάξουμε ένα νόστιμο φαγητό. Φτιάξτε το και θα δείτε ότι ισχύει.

Πάμε να το δούμε αναλυτικά…

Υλικά (για 4 με 6 άτομα) : 1 ½ κιλό (8 μέτριες) πατάτες ξεφλουδισμένες, σε μεγάλες μπουκιές, 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φέτες, ½ κούπα σέλινο ψιλοκομμένο,

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κουταλιά πελτές ντομάτας αλλά και 3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φετάκια,

1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 2 – 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός καθώς και 200 γρ. φέτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις πατάτες, το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλέθουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ είτε το πολυμίξερ

(ή εναλλακτικά τις περνάμε στον τρίφτη, αφαιρώντας την φλούδα τους, όπως έκαναν παλιά).

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο

και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό. Βάζουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και τον ανακατεύουμε μέσα για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μυρίσει όμορφα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις αλεσμένες ή τριμμένες ντομάτες, την ζάχαρη, το σέλινο, τις πατάτες και το καρότο και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα αρκετό νερό ώστε να σκεπάσουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό ανακατεύοντάς το κάθε τόσο και προσθέτοντας

λίγες ακόμα κουταλιές νερό αν δούμε να στεγνώνει η κατσαρόλα. Βράζουμε για ½ περίπου ώρα, να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σερβίρουμε τις πατάτες γιαχνί σκορπώντας, αν θέλουμε, στην επιφάνειά τους ψιλοκομμένο μαϊντανό και θρυμματισμένη φέτα.

Πατάτες γιαχνί η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!