Πασχαλινά γεύματα σε ευπαθείς ομάδες Μ. Σάββατο και Κυριακή Πάσχα

Πασχαλινά γεύματα σε ευπαθείς ομάδες Μ. Σάββατο και Κυριακή Πάσχα

50.000 Πασχαλινά γεύματα θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα μέσω των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής. Δείτε τον κατάλογο των Δήμων που συμμετέχουν.

Τα γεύματα θα αποτελούνται το βράδυ του Μ. Σαββάτου από Μαγειρίτσα, σαλάτα, ψωμί, κόκκινο αυγό και θα είναι 25.000 και το μεσημέρι της Κυριακής, από αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, σαλάτα, ψωμί, τσουρέκι, κόκκινο αυγό ακόμα 25.000.

Στη συγκεκριμένη δράση, την οποία συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι, οι κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, η Εκκλησία, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά (Ελλάν Πασσέ), καθώς και ομάδες εθελοντών.

Η χαρτογράφηση των αναγκών έχει αποτυπωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί από τους Δήμους και την Εκκλησία στην Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τις ευχρηστίες στην Οικονομική Επιτροπή και στον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών  Ν. Πέππα, καθώς ενήργησαν άμεσα προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο Γ. Πατούλης έχει ζητήσει από την αρμόδια Eντεταλμένη Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Πολυτίμη Λεονάρδου να συνεργαστεί στενά με όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή των γευμάτων.

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, «αυτές τις άγιες μέρες Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών και Δήμοι συνεργαζόμαστε για να δημιουργηθεί μία ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, για να μην αισθάνεται κανένας συμπολίτης μας μόνος του. Στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.

Ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη της Περιφέρειας, των Δήμων, τις εθελοντικές ομάδες και το σύνολο των εμπλεκόμενων για την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να φθάσουν τα συγκεκριμένα γεύματα  σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Μέσα από ενέργειες όπως αυτή μετουσιώνουμε σε πράξη το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτών των ημερών».

Ο κατάλογος των Δήμων που συμμετέχουν στην δράση και θα μοιράσουν τα γεύματα στους Δημότες τους που έχουν ανάγκη :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΣ

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΙΛΙΟΥ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΟΣ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΛΙΜΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 2
ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΩΡΩΠΟΥ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ 2
ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ 3
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΡΟΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΝ  ΠΑΣΕ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΜΕΝΙΔΙΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

8500 μερίδες φαγητού στους ρομά σε συνεργασία με την Ελλάν Πασσέ

Να σημειωθεί ότι  με πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Β. Πάντζο θα δοθούν γεύματα το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε 4.250 Ρομά. 

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη μεταφορά για λογαριασμό της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σε τέσσερα κεντρικά σημεία με ισόποσο τρόπο σε  Ασπρόπυργο, Φυλή, Αχαρνές και Αγία Βαρβάρα.  Υπεύθυνη συντονισμού από την Περιφέρεια Αττικής ορίζεται η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη για θέματα Ρομά, Μαρία Ζέρβα. Για τη διανομή η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα χρησιμοποιήσει δίκτυο εθελοντών της.

50.000 Πασχαλινά γεύματα θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα μέσω των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!