Παρουσίαση βιβλίου Γιώργου Ζώτου «ΝΤΕΣΤΙΝΙ» Αρτέμιδα

Παρουσίαση βιβλίου Γιώργου Ζώτου «ΝΤΕΣΤΙΝΙ» Αρτέμιδα

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Ζώτου «ΝΤΕΣΤΙΝΙ» στην Αρτέμιδα.

Παρουσίαση του βιβλίου «ΝΤΕΣΤΙΝΙ», του συγγραφέα και συντοπίτη μας Γιώργου Ζώτου, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Οργανισμού στην Αρτέμιδα.

Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 8 το απόγευμα στο κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, επί της λεωφόρου Βραυρώνος, 5η στάση.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι : Μαρία Γαβαλά, ο Παναγιώτης Ματαράγκας και ο Νίκος Νικολουδάκης.

Θα μιλήσουν η Ευφροσύνη Μπουρμπουχάκη και η Χριστίνα Παπαοικονόμου.

Τον ήχο και τον προτζέκτορα θα είναι η Κυβέλη Ζώτου ενώ θα παρουσιαστούν σκίτσα του Μπάμπη Κούρτη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου :

“Είναι απαραίτητο αυτό;” ρώτησε η Ντέστινι τον Ρόμπι που οδηγούσε αφοσιωμένος στον δρόμο. Εκείνος χαμήλωσε τη μουσική στο ραδιόφωνο και κοίταξε από τον καθρέφτη το νεανικό προσωπάκι της κοπέλας που είχε καρφώσει με τα μεγάλα, κατάμαυρα μάτια της πάνω του.

“Είπες κάτι;” την ρώτησε. “Λέω, είναι απαραίτητο αυτό;” “Ναι κορίτσι μου, είναι. Όλες το έκαναν. Και η Κέιτ και η Αμέλια και όλες” “και η Τζό;” “Τη Τζο θα την πάω μετά. Καθεμία ξεχωριστά”, έκανε σηκώνοντας το δεξί του χέρι και κουνώντας χωριστά τα δύο δάχτυλα.

Η Νιγηρία είναι μια χώρα εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων ανθρώπων με τεράστιο φυσικό πλούτο: Πετρέλαιο, διαμάντι, χρυσός, φυσικό αέριο. Κι όμως σε αυτή τη χώρα οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Η Ντέστινι, μια δεκαοκτάχρονη κοπέλα παίρνει την απόφαση να αφήσει την πατρίδα της και να ταξιδέψει στην Ευρώπη των ονείρων της. Όμως τα όνειρά της δεν θα έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που θα βρεθεί αντιμέτωπη. Η Αθήνα αποδεικνύεται χειρότερη ζούγκλα από αυτή της πατρίδας της.

Ο συγγραφέας

Ο Γιώργος Ζώτος σε ηλικία δεκατριών χρονών είχε ήδη διαπράξει τον πρώτο του φόνο. Στο μυαλό του φυσικά. Έμενε μόνο να τον αποδώσει και γραπτώς και βρήκε την μεγάλη ευκαιρία όταν στις εκλογές του 1981 οι γονείς του γύρισαν από το εκλογικό τμήμα φέρνοντας ένα μάτσο ψηφοδέλτια μαζί τους.

Σ’ αυτά τα ψηφοδέλτια βρήκε τα δύο πράγματα που τον δυσκόλευαν ως τότε. Χαρτί για να γράψει, καθώς η πίσω πλευρά των ψηφοδελτίων προσφερόταν λευκή και αμόλυντη αλλά και ονόματα υπόπτων για το έργο του. Όσο γι αυτά, η μπροστινή πλευρά ήταν αστείρευτη πηγή.

Έχει γράψει τέσσερα αστυνομικά μυθιστορήματα, τον «Ένοχο λαγό», το «Φονικό Κοντσέρτο», την «Βροχή από Αίμα» και το  «Ντέστινι» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Βασιλείου».

Επίσης έχει γράψει έξι θεατρικά έργα «Γυναικεία Υπόθεση»  – 2013, «Ασανσέρ» – 2014, «Η Γιαγιά μας Πέθανε» – 2015, «Ενοικιάζεται διαμέρισμα» – 2016, «Να ζήσετε να τον θυμόσαστε» – 2016, και «Ράβε ξήλωνε» – 2017 και δύο κινηματογραφικά σενάρια Βροχή από Αίμα – 2016, «Ντέστινι» – 2016.

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Ζώτου «ΝΤΕΣΤΙΝΙ» στην Αρτέμιδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα, στην κατηγορία μας εδώ (κλικ).

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!