Πανευκολη τυρόπιτα με κανταΐφι η συνταγή της Αναστασίας μας

Πανευκολη τυρόπιτα με κανταΐφι η συνταγή της Αναστασίας μας

Πανευκολη τυρόπιτα με κανταΐφι η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Υπέροχη εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και αφράτη τυρένια γέμιση. Χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε φύλλο με λιωμένη φέτα, γλυκό ρεγκάτο και πικάντικη γραβιέρα

για γέμιση και τραγανό-κριτσανιστό φύλλο απ’ έξω δεν τις λείπει τίποτα! Μπορούμε να τη γευτούμε ζεστή, αφού βγει από το φούρνο, αλλά και πιο δροσερή και να την πάρουμε μαζί μας για κολατσιό.

Υλικά : 450 γρ φύλλο κανταΐφι, 70 γρ βούτυρο λιωμένο, 70 ml ελαιόλαδο, 4 μεγάλα αυγά, 500 ml γάλα, 500 γρ φέτα θρυμματισμένη,

150 γρ ρεγκάτο τριμμένο, 150 γρ γραβιέρα – αν θέλουμε πικάντικη –  τριμμένη, ¼ κγ πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαζάκι ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο.

Ξάνω καλά τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και ραντίζω με τη μισό μείγμα βουτύρου/λαδιού, ανακατεύω να βραχεί καλά όλο το φύλλο και το απλώνω

ομοιόμορφα στο ταψί 30×27 εκ. Για τη γέμιση σε ένα μπολ μεγάλο αναμιγνύω όλα τα τυριά, τη φέτα, το ρεγκάτο, τη γραβιέρα και το πιπέρι.

Ρίχνω το μείγμα πάνω από το κανταΐφι και ισιώνω την επιφάνεια. Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο που ξάνω πάλι και ραντίζω με το βούτυρο/λάδι.

Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και λούζω με αυτό όλο την πίτα. Αφήνω για μια ώρα να μουλιάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήνω στην κάτω σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά το κανταΐφι.

Βγάζω, αφήνω 15 λεπτά να κρυώσει πριν κόψω σε κομμάτια να σερβίρω.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Πανευκολη τυρόπιτα με κανταΐφι η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!