Ο καιρός της εβδομάδας μέχρι και το Σάββατο – ΕΜΥ

Ο καιρός της εβδομάδας μέχρι και το Σάββατο – ΕΜΥ

Ο καιρός της εβδομάδας από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Σήμερα, Δευτέρα, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν μέχρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Για την Αττική, αίθριος καιρός. Άνεμοι από Δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, την Τρίτη. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Πέμπτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα από τα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Βαθμιαία όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!