Μύκονος – Πληροφορίες – Διαμονή με ΟΑΕΔ και Τουρισμό για όλους

Μύκονος – Πληροφορίες – Διαμονή με ΟΑΕΔ και Τουρισμό για όλους

Μύκονος – Πληροφορίες – Διαμονή με ΟΑΕΔ και Τουρισμό για όλους.

Η Μύκονος, γνωστή και ως το νησί των ανέμων, είναι δημοφιλής προορισμός για κοσμοπολίτικες διακοπές.

Πρόκειται για ένα λαμπερό νησί με έντονη νυχτερινή ζωή, που προσελκύει χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο.

Αγαπημένη του διεθνούς τζετ σετ, η Μύκονος προσφέρεται για πολυτελή ζωή και ατελείωτα πάρτι.

Η ζωντανή ατμόσφαιρα του νησιού θα σε γοητεύσει από την πρώτη στιγμή, όπως και οι πολυάριθμες μαγευτικές παραλίες.

Οι περισσότερες είναι οργανωμένες και έχουν all-day beach bar, εστιατόρια και καφέ-μπαρ, για να περάσεις εκεί όλη τη μέρα (και τη νύχτα)!

Η Μύκονος δεν είναι, όμως, μόνο το νησί της διασκέδασης. Έχει και πολλά αξιοθέατα και γραφικούς οικισμούς που προτείνουμε να εξερευνήσεις.

Κάνε βόλτα στη Χώρα της Μυκόνου με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τις όμορφες γειτονιές και τα ασβεστωμένα σοκάκια και μην παραλείψεις να επισκεφτείς τη Μικρή Βενετία.

Τα σπίτια του 18ου αιώνα με τα θεμέλιά τους μέσα στη θάλασσα θα σε εντυπωσιάσουν. Λίγο πιο κάτω, στην περιοχή του Γιαλού, θα βρεις το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου Μυκόνου

από τον 18ο αιώνα, το παλιό σχολείο του Μαύρου και ίσως και τους περίφημους πελεκάνους του νησιού.

Φυσικά, στη Χώρα θα πας και για ψώνια, καθώς διαθέτει πολλά καταστήματα και μπουτίκ με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ.

 

 

Παραλίες στη Μύκονο

Οι παραλίες της Μυκόνου είναι πολλές, πανέμορφες και εκτείνονται σε όλη την ακτογραμμή του νησιού.

Οι περισσότερες είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες επί πληρωμή.

Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με την παραλία και το μαγαζί που θα επιλέξεις.

Στις δημοφιλείς παραλίες του νησιού θα βρεις κάποια από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου (π.χ. στην Ψαρού, την Παράγκα, τη Φτελιά και το Paradise).

Υπάρχουν, όμως, και πιο απομονωμένες ακτές, όπως ο Άγιος Σώστης, η Κάπαρη και η Μερχιά, αλλά και ήσυχες παραλίες για οικογένειες (π.χ. ο Πάνορμος, ο Άγιος Στέφανος και το Αγράρι).

Κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες στη Μύκονο είναι:

Φτελιά: Δημοφιλής παραλία για windsurfing λόγω των ισχυρών βοριάδων. Είναι αμμουδερή με υπέροχα νερά και εύκολη πρόσβαση.

Κάπαρη: Μικρή, απομονωμένη παραλία με άμμο και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα.

Πάνορμος: Μία από τις πιο ήρεμες παραλίες της Μυκόνου, με άμμο και κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά.

Ψαρού: Κοσμοπολίτικη παραλία με πολυτελή beach bar που προσελκύουν διάσημους από όλο τον κόσμο. Έχει σμαραγδένια νερά και είναι οργανωμένη,

με ομπρέλες και ξαπλώστρες που μπορείς να νοικιάσεις σε αρκετά τσουχτερές τιμές.

Ορνός: Η πιο κοντινή παραλία στη Χώρα της Μυκόνου. Έχει ψιλή, χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Διαθέτει πολλά εστιατόρια, μπαρ, ομπρέλες, ξαπλώστρες και υποδομές για θαλάσσια σπορ και καταδύσεις.

Ελιά: Μία από τις μεγαλύτερες και πιο ήσυχες παραλίες του νησιού.

Καλύπτεται σχεδόν ολόκληρη από ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά θα βρεις και κάποιο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να κάνεις ηλιοθεραπεία στην άμμο.

Αγράρι: Όμορφη μικρή παραλία, ιδανική αν θέλεις να αποφύγεις την πολυκοσμία.

Έχει άμμο και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνα και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Super Paradise: Ένα από τα must της Μυκόνου! Η παραλία είναι πανέμορφη, με ξανθή άμμο, τιρκουάζ νερά, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Paradise: Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, γνωστή για τα πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως. Έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες και υποδομές για θαλάσσια σπορ και καταδύσεις.

 

 

Διασκέδαση στη Μύκονο

Η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να την επισκεφτείς. Δεν είναι τυχαίο πως το νησί συχνά αποκαλείται και «Ίμπιζα της Ελλάδας».

Οι επιλογές για διασκέδαση είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Στα σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου και στη Μικρή Βενετία θα βρεις πολυάριθμα μπαρ, club και cocktail bar

– κάποια με απίστευτη θέα στη θάλασσα. Αξίζει να πας σε ένα από τα καφέ-μπαρ στη γειτονιά Ματογιάννια, για να απολαύσεις τη λαμπερή περαντζάδα στα διάσημα καλντερίμια του νησιού.

Στην περιοχή του Γιαλού στη Χώρα θα βρεις κάποια από τα καλύτερα club, όπως τα θρυλικά Jackie O’ και Άστρα, αλλά και το αυθεντικό καφενείο του Μπακόγια για τον πρώτο καφέ της ημέρας.

Η νυχτερινή ζωή και η διασκέδαση δεν σταματούν στη Χώρα της Μυκόνου. Στις παραλίες του νησιού θα βρεις κάποια από τα πιο γνωστά all-day beach bar και club της Μυκόνου.

Εκεί θα βιώσεις την αυθεντική εμπειρία της μυκονιάτικης διασκέδασης δίπλα στη θάλασσα, με διεθνείς DJs, εκδηλώσεις με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και πολλά πάρτι.

Κάποια από τα πιο γνωστά παραλιακά μαγαζιά στη Μύκονο είναι τα: Nammos (Ψαρού), Σκορπιός (Παράγκα), Paradise Beach, Alemagou (Φτελιά) και Lohan Beach-Bar (Καλό Λιβάδι).

Για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, σήμα κατατεθέν της Μυκόνου είναι, φυσικά, το club Cavo Paradiso κοντά στην παραλία Paradise.

Αξίζει να μείνεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να απολαύσεις την εντυπωσιακή ανατολή του ηλίου!

 

 

Φαγητό στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι πρωτοπόρα στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία, με πολλά εστιατόρια να ανοίγουν πρώτα στο νησί και ύστερα στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Αν έχεις το budget και επιθυμείς να ζήσεις το μεγαλείο της Μυκόνου, ετοιμάσου να φας σε γκουρμέ εστιατόρια, σε ξενοδοχεία με θέα το απέραντο γαλάζιο,

σε μοντέρνα μαγαζιά πάνω στο κύμα, στην πολυτελή ξαπλώστρα σου, σε σκάφη και ιδιωτικές προβλήτες. Υπάρχουν, φυσικά, και πιο ήσυχες

και οικονομικές επιλογές, κυρίως σε παραλίες του νησιού, όπως ο «Λευτέρης» και οι «Μπαλωθιές» στον Ορνό, η ταβέρνα του Νικόλα στην Αγία Άννα,

οι μικρές ταβέρνες στον Φωκό και στη Λια, καθώς και η ταβέρνα «Μαθιός» στο νέο λιμάνι.

Η παραδοσιακή κουζίνα της Μυκόνου είναι πεντανόστιμη και αξίζει να τη δοκιμάσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής σου στο νησί.

Μερικά από τα προϊόντα και τις συνταγές που προτείνουμε είναι: Κοπανιστή, Λουκάνικα, Λούζα (αλλαντικό), Μόστρα (μεζές), Παξιμάδια και κουλούρες Μυκόνου,

Ντόπια μανιτάρια στο τηγάνι, Χουχουλιοί ή χουχουλιάνοι (σαλιγκάρια της θάλασσας) με πιλάφι, Μαραθοκεφτέδες, Πίτες Μυκόνου (π.χ. κρεμμυδόπιτα και μελόπιτα),

Μυκονιάτικα ραφιόλια, Αμυγδαλωτά Μυκόνου (στα ζαχαροπλαστεία «Σκαρόπουλος» και «Κυκλάμινο»).

 

 

Αξιοθέατα στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία που ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους. Κατά τη νεότερη εποχή, έπαιξε σημαντικό ρόλο ως λιμάνι στην Ελληνική Επανάσταση.

Η Χώρα και οι βασικοί οικισμοί της Μυκόνου είναι χτισμένοι σύμφωνα με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, που ισορροπεί αρμονικά με τα πιο μοντέρνα κτίρια,

τις βίλες και τα ξενοδοχεία του νησιού. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σου προτείνουμε να δεις τα αξιοθέατα, αλλά και να γνωρίσεις τα ήθη και τα έθιμα του νησιού.

Οπωσδήποτε να επισκεφτείς:

Τους μύλους της Χώρας, Τη Μικρή Βενετία για να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική, Την εκκλησία της Παραπορτιανής του 17ου αιώνα, Τον λόφο του Παλαιοκάστρου

και το Κάστρο των Γκίζι, Τον μυκηναϊκό θολωτό τάφο στα Αγγελικά, Τον νεολιθικό οικισμό της Φτελιάς, Το Μοναστήρι της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά,

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, Το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου, Τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.

Οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των κατοίκων της Μυκόνου.

Αν βρεθείς στο νησί Χριστούγεννα, Απόκριες ή Πάσχα θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποια από αυτά.

Η Μύκονος έχει, επίσης, και μεγάλα πανηγύρια, κυρίως το καλοκαίρι. Εκεί σερβίρεται ντόπιο φαγητό (όπως βραστό και κρεμμυδόπιτα) και γίνεται γλέντι με παραδοσιακά όργανα.

Αν θέλεις να χορέψεις μυκονιάτικο συρτό και μπάλο, μπορείς να πας στα πανηγύρια της Αγίας Μαρίνας (17 Ιουλίου), του Προφήτη Ηλία στο Σκαλάδο (20 Ιουλίου),

της Αγίας Άννας στην ομώνυμη παραλία (25 Ιουλίου) και στο πανηγύρι για τα εννιάμερα της Παναγίας στην Άνω Μερά (23 Αυγούστου).

Χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα για τη Μύκονο

Στο παλιό και στο νέο λιμάνι στη Χώρα θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για μία άνετη διαμονή στο νησί: σούπερ μάρκετ, καταστήματα, κάβες, φαρμακεία, τράπεζες και ΑΤΜ.

Στους μικρότερους οικισμούς, όπως η Άνω Μερά, θα βρεις, επίσης, φαρμακείο, μίνι μάρκετ, βενζινάδικα και ΑΤΜ. Σε απόσταση 4 χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού.

Οι μετακινήσεις είναι αρκετά εύκολες, καθώς η Μύκονος έχει καλό οδικό δίκτυο και ΚΤΕΛ που συνδέουν τη Χώρα και το λιμάνι με το αεροδρόμιο, τις παραλίες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Αν δεν έχεις δικό σου όχημα, υπάρχουν πολλές επιλογές για ενοικίαση ή μετακίνηση με ταξί και ιδιωτικά βαν.

Όσον αφορά τη διαμονή, η Μύκονος προσφέρει πάρα πολλές επιλογές, από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι πολυτελείς βίλες και boutique ξενοδοχεία.

Το κατάλυμα που θα επιλέξεις εξαρτάται από το στυλ των διακοπών σου, αλλά και από το budget που διαθέτεις.

Η Μύκονος έχει και 2 οργανωμένα camping στις παραλίες Παράγκα και Paradise, που προτιμώνται από εκείνες και εκείνους που θέλουν να είναι στην καρδιά του πάρτι.

Μερικά χρήσιμα τηλέφωνα για τις διακοπές στη Μύκονο:

Κέντρο Υγείας Μυκόνου: 22890 23994

ΚΤΕΛ Μυκόνου: 22890 23360, 22890 26797

Τουριστική Αστυνομία Μυκόνου: 22890 22482

Διεθνές Αεροδρόμιο Μυκόνου: 22890 79000

Δήμος Μυκόνου: 22890 22201

Τηλεφωνικό Κέντρο Σωματείου ΤΑΞΙ: 22890 23700, 22400

Ένωση Ξενοδόχων Μυκόνου: 22890 24760, 24540

 

 

Στο πρόγραμμα Κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ, φέτος συμμετέχουν 3 ξενοδοχεία, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω του προγράμματος.

Το ξενοδοχείο MYKONOS BEACH ΑΕ με τηλέφωνο επικοινωνίας 22890 24524, το MYKONOSBOOKINGS.COM και το ΚΑΜΜΗ ΘΕΟ. ΑΝΝΑ με τηλέφωνο 22890 23871.

Στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους, του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετέχουν 6 καταλύματα.

Το ADORNO BEACH HOTEL AND SUITES με τηλέφωνο 22890 25744, το ξενοδοχείο ANAMAR με τηλέφωνο επικοινωνίας 22890 22525,

το MYKONOS BEACH HOTEL με τηλέφωνο επικοινωνίας 22890 22572, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα CHANIOTIS STUDIO MYKONOS με τηλέφωνο 6972 440 211,

τα επιπλωμένα δωμάτια STUDIOS KATERINA με τηλέφωνο επικοινωνίας 6944 503 735 και το ξενοδοχείο DREAMBOX MYKONOS SUITES με τηλέφωνο 22890 27920.

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μύκονο

Η Μύκονος συνδέεται με την Αθήνα με καθημερινά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις από Αθήνα για Μύκονο είναι οι εξής:

Ραφήνα – Μύκονος: Το δρομολόγιο είναι αρκετά δημοφιλές, καθώς η Ραφήνα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις βορειοδυτικές Κυκλάδες. Το ταξίδι Ραφήνα – Μύκονος διαρκεί από 2 έως 4 ώρες.

Πειραιάς – Μύκονος: Η ακτοπλοϊκή σύνδεση εξυπηρετείται όλο τον χρόνο από συμβατικά και ταχύπλοα πλοία.

Το ταξίδι Πειραιάς – Μύκονος διαρκεί από 2,5 έως 7 ώρες, ανάλογα με το πλοίο και τις στάσεις του δρομολογίου.

Τα εισιτήρια των επιβατών από Ραφήνα ξεκινούν από 29 ευρώ το άτομο και 64 το αυτοκίνητο ενώ από Πειραιά από 37.50 ευρώ το άτομο και 86 το αυτοκίνητο.

Αν θέλεις να πας στη Μύκονο από τη Βόρεια Ελλάδα, μπορείς να πάρεις το πλοίο από το λιμάνι της Καβάλας με ενδιάμεσο σταθμό την Ικαρία ή τη Σάμο.

Μύκονος: Νέο ή Παλιό Λιμάνι;

Η Μύκονος διαθέτει 2 λιμάνια, το Παλιό Λιμάνι και το Νέο Λιμάνι. Και τα δύο βρίσκονται κοντά στη Χώρα, σε απόσταση 1,5 χλμ. το ένα από το άλλο.

Τα περισσότερα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Κυκλάδες εξυπηρετούνται από το Νέο Λιμάνι στον Τούρλο. Στο Παλιό λιμάνι, που είναι πιο κοντά στη Χώρα, δένουν συνήθως μικρότερα σκάφη.

 

 

Ωστόσο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη θαλάσσια κυκλοφορία, το λιμάνι άφιξης / αναχώρησης ενός πλοίου ενδέχεται να αλλάξει τελευταία στιγμή.

Επομένως, συνιστούμε να επιβεβαιώσεις το λιμάνι αναχώρησης του πλοίου με το τοπικό ταξιδιωτικό πρακτορείο της εκάστοτε ακτοπλοϊκής ή με τις λιμενικές αρχές.

Η θέση της Μυκόνου ανατολικά της Τήνου και της Σύρου, βόρεια της Νάξου και της Πάρου και δυτικά της Ικαρίας.

Ειδικά το καλοκαίρι, το λιμάνι της Μυκόνου συνδέεται με συχνά δρομολόγια με πολλά κοντινά νησιά και οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά οικονομικές.

Η Μύκονος έχει απευθείας ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα εξής λιμάνια: Τήνος, Άνδρος, Σύρος, Σίφνος, Πάρος, Νάξος, Κουφονήσια, Αμοργός, Ίος, Μήλος, Φολέγανδρος,

Σαντορίνη, Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο), Ικαρία (Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος), Σάμος, Λέσβος, Λήμνος, Οινούσσες, Φούρνοι, Χίος, Πάτμος.

Πού να κλείσω ακτοπλοϊκά για Μύκονο;

Ονειρεύεσαι τις καλοκαιρινές σου διακοπές στη Μύκονο; Κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές στο Ferryhopper!

Βρείτε περισσότερα άρθρα για διακοπές και τα προγράμματα Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ και Τουρισμός για όλους εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

Άρθρα για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και κυρίως για όσες συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με μοναδική έκπτωση 66% στους δικαιούχους.

Αλλά και πληροφορίες για τα λιμάνια μας, τα δρομολόγια των πλοίων κλπ.

Μύκονος – Πληροφορίες – Διαμονή με ΟΑΕΔ και Τουρισμό για όλους.

Σημείωση : Οι πληροφορίες για τα καταλύματα είναι από τις επίσημες σελίδες του ΟΑΕΔ και του Τουρισμός για όλους.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!