Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο η συνταγή μας για σήμερα

Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο η συνταγή μας για σήμερα

Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

O πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας, για να τον απολαύσουμε με κρασάκι και καλή παρέα.

Πάμε να τον φτιάξουμε…

Υλικά για περίπου 6 άτομα : 200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι, 100 γρ. κασέρι (προτιμότερο πικάντικο – π.χ. Σοχού ή Ξάνθης), τριμμένο, 2 ντομάτες, σε κυβάκια,

1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια), ελάχιστο μπούκοβο, 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε γλαστράκια,

σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή ½ κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη αλλά και 30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε το μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.

Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!